Mensen die geboren zijn met albinisme maken geen pigment aan, hierdoor hebben ze heel lichtblond haar en lichtblauwe ogen. Dit is voor de meeste mensen een vrij logische verklaring. Toch zijn er plekken op de wereld, bijvoorbeeld in Tanzania, waar wordt gezegd dat albino’s zijn vervloekt. Albino’s zijn daar niet veilig en worden vermoord voor hun lichaamsdelen. De volgende modellen zijn gelukkig trots op hun bijzondere en mooie uiterlijk en hebben er hun beroep van gemaakt!

Stephen Thompson

Geboren in de United States en doorgebroken in 2011 toen hij model mocht staan voor Givenchy en brillenmerk Karen Walker. Afgelopen jaar heeft hij ook geweldige ervaringen opgedaan, bijvoorbeeld op de Berlin Fashion Week van 2016!

 

#poland #stephenthompson #albino #model #berlin

Een foto die is geplaatst door Stephen Thompson (@stephenthompsonofficial) op

Diana Forrest

Diana is 26 jaar oud en was ongeveer 3 maanden terug nog groot in het nieuws. Ze was toen te zien op de catwalk van New York fashionweek voor Gypsy Sport’s samen met haar pasgeboren baby van 7 weken oud. Het gerucht ging dat ze tijdens haar lopen borstvoeding aan het geven was, maar dit was bleek niet waar te zijn! Wel reageerde Diana op de ”schande” die ervan werd gemaakt door te zeggen: ”You need to get real, it’s really just a boob”.

 

Nastya Zhidkova

Rechtenstudente en model, petje af voor deze beauty!

 

Jewell Jeffrey en Adama Dosso

 

Shaun Ross

Shaun bevindt zich ook al een tijd in de fashionwereld en heeft in korte tijd al heel veel bereikt. Hij is pas 25 jaar en kan al zeggen dat hij samen heeft gewerkt met artiesten als Beyoncé en Lana del Rey en ook model heeft gestaan voor bijvoorbeeld Vogue.

 

Albino’s hebben het niet altijd makkelijk. Veel mensen hebben er een oordeel en mening over. Zoals je in het begin van dit artikel al las, hebben albino’s in Afrika het nog veel zwaarder. Zij moeten leven in een samenleving waar ze niet geaccepteerd worden en waar ze 24/7 gevaar lopen. Patrick Kluivert is naar Tanzania afgereisd en dit was te zien bij RTL late night. De video bevat beelden die je niet in de koude kleren gaan zitten…

Albino’s in Tanzania door Patrick Kluivert