Met acrylnagels krijg je lange en mooie nagels die er verzorgd uitzien. Acrylnagels zijn ook ideaal voor nagelbijters, want je denkt wel twee keer na voordat je je tanden in je mooie acrylnagels zet.

Acryl krijg je door het mengen van twee stoffen. Nadat je acrylpoeder mengt met acrylvloeistof ontstaat er een chemische reactie tussen beide stoffen. Vervolgens krijg je een vettig mengsel dat lijkt op gel. Als dit mengsel opdroogt heb je een hele harde substantie wat acryl is.

Het zetten van acrylnagels

Acrylnagels kun je zelf zetten of laten zetten bij de nagelstyliste. De nagelstyliste gaat als volgt te werk: Als eerste vijlt ze je nagels ruw op. Vervolgens maakt ze je nagels schoon en plakt ze de tips erop. Dit zijn platic kunstnagels. Deze worden dan gevijld totdat ze de juiste lengte hebben. Dan gaat de nagelstyliste aan de gang met de vorm van je nagels en vijlt ze je nagels plat zodat ze mooi doorlopen in je echte nagels.

Dan is het zover: de acryllaag kan aangebracht worden.
Met een penseel wordt de acryllaag op je nagel gelakt. Als de acryl is uitgehard, heb je een mooie glanzende nagel en krijgt je eigen nagel extra bescherming.

Nail Art

Maak je acrylnagels extra af door ze te versieren met nail art. Hiervoor zijn acrylnagels zeer geschikt. Met glitter, steentjes en/of nagellak kun je mooie versieringen op je nagels laten zetten. Een nagelpiercing of 3d effecten zijn ook een mogelijkheid.

Prijs Acrylnagels

De kosten voor acrylnagels zijn per nagelsalon verschillend. Voor acrylnagels betaal je gemiddeld tussen de 40,- en 60,- euro. Omdat dit behoorlijk veel scheelt is het verstandig om verschillende salons met elkaar te vergelijken. Let daarbij ook op de ervaringsverhalen over de nagelstudio. Rondlopen met goedkopere maar slecht gezette acrylnagels wil je ten eerste niet en ten tweede kost je dit uiteindelijk ook meer geld. Het bijwerken van acrylnagels kost gemiddeld 30,-.

Het zetten van acrylnagels duurt ongeveer een uur tot 1,5.

Lees verder over: