We kijken liever naar onze favoriete series, dan dat we gaan sporten. Waarom kiezen als je het gewoon tegelijk kan doen! Dus sta op of blijf liggen en doe oefeningen terwijl je tv kijkt. Wij hebben een paar oefeningen en de allerleukste dingen waarmee je calorieën kan verbranden voor je op een rijtje gezet.

Oefeningen voor de tv

Marcheren
Dit kan je de hele aflevering doen als je wilt. De bedoeling is dat je op je plek loopt zonder echte afstanden te maken. Deze oefening kan je ook steeds versnellen. Ook kan je ondertussen drinken halen voor je familie, dan leg je natuurlijk wel afstanden af.

Leg raises
Deze oefening doe ik altijd als ik op de bank lig. Het is heel makkelijk en ook leuk om te doen. Ga op je zij op de bank liggen en breng een been omhoog en omlaag. Na dit ongeveer 20 keer gedaan te hebben draai je je snel om en wordt het andere been aan het werk gezet.

Lunges
Van deze oefening krijg je mooie strakke benen. Ga met je rug naar de bank staan en zet een voet op de bank. Zet je andere voet een stap vooruit. Buig naar voren zodat je hele gewicht op je been staat en herhaal dit een paar keer. Doe hetzelfde met je andere been.

Squats
Ga van de bank af en ga net iets voor de bank staan. Zet je benen iets uit elkaar en duw je billen naar achteren alsof je op een stoel gaat zitten. Zak naar beneden tot dat je bijna op de bank zit. Als je de bank raakt dan kan je weer omhoog komen. Dit doe je ongeveer 50 keer en die keren erna steeds 25 meer. Na een paar weken heb je mooie strakke en ronde billen.

Planken
Ga op de grond liggen en strek je armen en benen. Haal nu je armen en benen van de grond af zodat je eigenlijk alleen nog maar op je buik ligt. Omdat je voor de tv ligt zul je zien dat je dit langer kan volhouden dan normaal.

Maak er een spelletje van

Tijdens het kijken naar de tv kun je jezelf uitdagen door er een spel van te maken. Hoeveel squats kun jij bijvoorbeeld doen tijdens de reclame? Doe een oefening elke keer als er een bepaalde uitdrukking, woord, persoon of dier in beeld komt. Houd het interessant en uitdagend.

Allerleukste dingen om calorieën mee te verbranden:

– Een halfuur in bad zitten: 47 calorieën
– Een halfuur televisie kijken: 30 calorieën
– Twintig minuten zoenen: 35 calorieën
– En zelfs slapen! Een halfuur verbrandt 28 calorieën