Het kiezen van de juiste parfum is essentieel. Een geurtje kan al snel overheersend zijn. ’s Ochtends reizen misschien wel de meesten van ons met het openbaar vervoer en om dan een klap in je gezicht te krijgen van een zwaar luchtje is niet prettig. Een geurtje kan al veel over je vertellen. Je wilt natuurlijk een juiste eerste indruk maken en je persoonlijkheid op een indrukwekkende manier naar voren brengen. Hier lees en leer je een aantal tips over de do’s en don’ts van vrouwenparfums.

Do’s

Parfum op een schone huid. (Zorg ervoor dat je goed gewassen bent voordat je luchtjes aanbrengt.)
Levensduur verlengen. (Bij een luchtje hoort vaak een bijhorende douchegel en bodylotion, maak hier als het even kan gebruik van!)
Probeer het eerst uit. (Laat een tester aanmaken van je lievelingsgeurtje.)
Spuit het op de warmere plekken van je lichaam. (Achter je oor, bij je pols, binnenkant ellebogen.)

Don’ts

Te veel opspuiten. (Je ruikt hem zelf misschien niet meer maar de personen naast je wel.)
Opstapelen van geurtjes. (Als je al eerder een luchtje hebt opgespoten moet je deze niet mixen, dat kan heel verkeerd uitpakken.)
Wrijven tijdens het opspuiten. (In een parfumerie zaak zul je uitgelegd krijgen dat dit de geur manipuleert en deze zo niet juist naar voren komt.)

parfum

Eerste date eerste indruk

Op een eerste date wil je niet gelijk de indruk wekken dat je heel hard je best hebt gedaan. Afhankelijk van wat jullie gaan doen zul je daarop je parfumkeuze moeten afstemmen. Als je een vrouw bent met sterk karakter kun je voor iets gaan zoals Alien Thierry Mugler. Onthoud wel dat dit een langdurig geurtje is met een sterke nageur. Het is een beetje vergelijkbaar met zo’n geurtje als Angel of Chanel N5 en komt al heel gauw volwassen over. Probeer een geurtje eerst uit op je huid en loop er even mee rond voordat je hem aanschaft. Op je huid zal een geurtje zich nog aanpassen en mengen met je lichaamsgeur.

gucciDe lekkerste luchtjes

Er zijn een aantal vrouwengeurtjes die nogal een statement maken, bijvoorbeeld bekende geurtjes zoals Alien Thierry Mugler, Chanel N5, Angel Thierry Mugler en Wish Chopard. Een sterk geurtje kan lekker zijn maar niet als het overheerst. Op zo’n eerste date zou je beter voor een tussenweg kunnen kiezen. Iets wat opvalt maar niet de aandacht afleidt en subtiel genoeg is om jouw persoonlijkheid niet te bescheiden, maar ook niet te machtig te omschrijven.

Gucci première

miss dior cherieGucci première is een geur die ontwikkeld is voor sterren op de rode loper. Het is een hele subtiele, zoete, houten muskus, citrusgeur. Heel erg lekker en het scoort een vette 10 voor zo’n eerste date. (Prijs: ongeveer 50 euro)

Miss Dior Cherie

Miss Dior Cherie, the fragrance of love. Miss Dior is een zoete, charmante, sinaasappel geurtje. Lekker subtiel maar toch heel pakkend voor een eerste date. (Prijs: ongeveer 60 euro)