Dat water drinken een positieve werking heeft op je lichaam is bekend. Maar weet jij ook welke positieve werkingen water heeft en hoeveel water je moet drinken? Je leest het allemaal hier. Ook kom je erachter wat 3 liter water met je doet.

Belangrijke voordelen van water

Verhoogt je energie
Door uitdroging voel je je moe, waardoor je niet zo productief kunt zijn als je graag zou willen, of dit nou op je werk is of in de sportschool. Het drinken van water kan je hart helpen om het bloed effectiever rond te laten pompen en kan tevens helpen bij het transport van zuurstof en andere belangrijke voedingsstoffen naar je cellen, met als resultaat een verhoogde productiviteit, omdat je helderder na kunt denken, je bent alerter en je kunt je beter concentreren. Opdrinken dus.

Versterkt je immuunsysteem
Verschillende studies bewijzen dat het drinken van water kan helpen in het gevecht tegen bijvoorbeeld griep en verkoudheid. De beste voordelen kunnen worden behaald als je een schijfje citroen in je water doet.

Calorie beheersing
Water drinken kan je stofwisseling versnellen en kan je sneller vol laten voelen. Dit helpt je in het behalen van je ideale gewicht.

Stralend haar & huid
Wil je stralend haar, een gezonde huid, een jongere huid of een gezonder lichaam (of alle drie) drink dan water. Een beter beauty product bestaat niet.

Water spoelt gifstoffen weg
Water verwijdert afval door zweer en urine, wat het risico op nierstenen en urineweginfecties verkleint.

3 liter water

Toen de 42-jarige moeder aan dit experiment begon, had ze een grauwe huid en zwarte kringen onder haar ogen. Ze veranderde niks aan haar eetpatroon, maar voegde wel extra liters water toe aan haar dagelijkse routine. Na een week zag ze al resultaat. Haar buik werd platter en de hoofdpijn waar ze vaak last van had is ook verdwenen. Naar drie weken zag haar gezicht er nog beter uit: de wallen onder haar ogen waren er niet meer. Ook haar eetlust voor snacks verdween en Sarah kon zich beter concentreren. Sarah dronk elke dag 3 liter water. Het resultaat is waanzinnig!

Hoeveel liter water heb je nodig?