Tegenwoordig bestaan er allemaal regeltjes op het gebied van eten. We moeten meer kauwen, meer water drinken, minder keukenzout gebruiken, meer thee drinken en ga zo maar verder. Nu is er zelfs gebleken dat er een bepaald moment van de dag is, waarop we juist niet moeten eten. Weet jij welk moment van de dag dit is? Het antwoord zal je vast verbazen, want dit doen we waarschijnlijk allemaal. Wie had dat ooit gedacht..

Onderzoek van de University of Surrey

Eet jij altijd gezellig aan de lunchtafel met al je vriendinnen / collega’s, ga je een eindje wandelen of werk je je brood naar binnen achter het bureau? Onderzoek wijst uit dat de plaats waar je eet invloed heeft op je gewicht. Dat heeft de University of Surrey vastgesteld. In het onderzoek verdeelden ze een groep vrouwen in drieën. De drie groepen vrouwen aten allemaal op een andere plaats. De ene groep at voor de televisie, de ander lopend en de rest geconcentreerd op een rustige plek bijvoorbeeld achter het bureau. Toen ze hun lunch op hadden moesten ze een aantal vragen beantwoorden en kregen ze chocolade.

Uitkomst van het onderzoek

Uit dit onderzoek is gebleken dat hoe je je lunch ook eet, het zorgt allemaal voor overeten. Maar de groep vrouwen die lopend hun lunch aten, aten maar liefst vijf keer meer chocolade dan de andere groepen. Het heeft dus te maken met focus. Wanneer je aan het lopen bent, ben je gefocust op het lopen, waardoor het eten niet je eerste prioriteit heeft. Je eet wel, maar hebt geen benul van hoeveel je eet. Op deze manier ben je dus geneigd om meer te eten dan nodig is. Ook focus jij je niet op kauwen, waardoor je je lunch sneller doorslikt. Dat is niet de bedoeling, want zo kan je lichaam het voedsel minder goed verteren. Overigs was de groep die het minste chocolade at na de lunch de groep die op een rustig plekje aan het genieten was van een broodje. De slechtste tijd om te eten is dus tijdens het lopen. Eet liever op een rustig plekje.