Wat zouden we doen zonder deodorant? Als je in de klas of op het werk zit, merk je al gauw dat sommige er wel wat meer van konden gebruiken. Maar deodorant kan voor nog meer dingen gebruikt worden dan alleen voor zwetende oksels. Maak je klaar voor acht handige manieren waarop je deodorant kan gebruiken.

Blaren

Diezelfde deodorant die jij nu onder je oksels hebt zitten, kun je ook nog even gauw op je hielen spuiten of op andere plekken waar het schuurt. Deodorant zorgt namelijk voor minder wrijving van je huid in de schoen wat helpt tegen blaren. Spuit van een afstand wat deodorant op je voeten voordat je je schoenen aantrekt. Nu kun je zorgeloos rondlopen op je nieuwe schoenen.

Stinkende voeten

Na een lange dag je schoenen uitdoen en lekker op de bank liggen, maar dan ruik je het: zweetvoeten. Niet alleen jij hebt er last van maar ook de mensen om je heen. Om te zorgen dat niet iedereen van je wegloopt, kun je wat deodorant onder je voeten spuiten voordat je naar bed gaat (doe dit niet op voordat je vertrekt, want dan zal je de hele dag rondglijden in je schoenen).

Nagellak remover

Heb je geen nagellakremover in huis en hebben je nagels echt een opfrisbeurt nodig? Spray dan een beetje deo op een wattenschijfje (niet op je nagel) en het doet hetzelfde trucje als remover.

Klamme handen

Sommige celebs doen deodorant op hun handpalmen om niet te veel te zweten op hun fans. Je hebt misschien geen fans, maar klamme handjes kunnen iedereen overkomen. Spuit dus een beetje deodorant op je handpalmen.

Muggenbeet

Muggen! Wanneer sterven die nou eens uit? Als je gebeten bent, kan je een enorme bobbel krijgen die de hele dag jeukt. Maar geen nood, wij hebben de oplossing. Een beetje deodorant verlicht de jeuk vanwege het aluminium dat er in zit.

Piepende deur

Een piepende deur in huis, om gek van te worden. Niet alleen olijfolie zorgt voor soepele deurscharnieren, je deodorant net zo goed. Spray wat deo op de scharnier en de piep verdwijnt.

Verfrisser

Spray een schone sok in met deodorant en leg dit in je kledingkast. Dit geeft een frisse geur aan je kleding.

Vlekken

Deodorant als vlekkenverwijderaar? Als het vlekken zijn op gladde oppervlakken werkt het perfect. Spuit een beetje deo op de vlek en met een doekje verwijder je de vervelende vlek.