Het nemen van gelnagels is een van de oplossingen als je erg dunne nagels hebt die snel splijten. Om gelnagels te laten zetten, lakt de nagelstyliste je nagels met twee tot drie lagen gel. Elke laag hardt zij uit met behulp van een UV-lamp. Dat betekent ook dat je elke laag voordat je de UV-lamp erbij pakt nog naar tevredenheid kunt corrigeren.

Het is onhandig om de gelnagels zelf te zetten, want de gel is een stroperige substantie die lastig te lakken is. Daarbij moet elke gellaag zeer nauwkeurig aangebracht worden. Je kunt veel kanten op met gelnagels. De laatste laag bepaalt hierbij hoe je nagels eruit komen te zien. Je kunt kiezen voor een laag colorgel, nail art, french manicure of een transparante laag zodat je nagels er natuurlijk uitzien.

Lange gelnagels

Als je naast de gelnagels ook langere nagels wilt, is de werkwijze ongeveer dezelfde als bij acrylnagels. De nagelstyliste gebruikt tips of sjablonen bij het verlengen van je nagels:

  • Tips: Net als bij acrylnagels gaat de nagelstyliste eerst aan de slag met tips. Deze plastic kunstnagels worden op je echte nagels geplakt. Vervolgens worden ze bijgevijld tot de tips de juiste lengte hebben. De nagelstyliste vijlt de tips op je nagels zo dun dat ze mooi overlopen in je natuurlijke nagels. Voor het aanbrengen van de gel, krijgen je nagels een laagje primer zodat de gelnagels goed hechten aan de tips.
  • Sjabloon: De nieuwste trend is het werken met sjablonen in plaats van tips. Het eindresultaat hiervan is vaak mooier omdat dan de hele nagel van gel is.

Gel of acrylnagels

Een van de grote voordelen van gelnagels ten opzichte van acrylnagels is dat gelnagels soepeler zijn. Buig je je nagels dan buigen gelnagels mee terwijl de arcylnagel in de meeste gevallen breekt. Gelnagels zijn ook een prima alternatief voor mensen die allergisch zijn voor acryl.

Bijwerken gelnagels

Na drie tot vijf weken (hierbij hangt het ervan af hoe snel je nagels groeien) is het tijd om je gelnagels bij te werken. De nagelstyliste haalt dan een laagje weg en brengt een nieuw laagje aan.

Prijs gelnagels

De kosten voor gelnagels verschillen per nagelstudio. De kosten liggen meestal tussen de 45,- en 70,- euro. Omdat dit behoorlijk veel scheelt is het verstandig om verschillende salons met elkaar te vergelijken. Let daarbij ook op de ervaringsverhalen van de salon. Een goedkopere maar slecht gezette gelnag kost je uiteindelijk meer. Het bijwerken kost gemiddeld 35,-.
Het zetten van gelnagels duur ongeveer een uur tot 1,5.

Lees verder over: