Ben jij creatief en wil je zelf je eigen henna tattoo laten zetten, maar weet je niet waar je het kan halen, welke figuren je kan maken of wil jij gewoon meer weten over henna? Dan hebben wij hier de juiste informatie voor jou!

Henna

Henna is afkomstig van de hennastruik Lawsonia inermis. De bladeren van een Hennastruik worden fijngemalen tot poeder. En de poeder wordt weer gemengd tot een papje. Dat kan je op je handen, voeten of in je haar smeren. Sommige vrouwen gebruiken het om hun haar op een natuurlijke manier rood te verven. Veel vrouwen gebruiken het vaak om vormpjes op hun handen te maken. Henna kan je zetten met een soort pennetje. Als je er in drukt komt er henna uit en kan je er mee schrijven of figuurtjes maken.Henna

Hennafiguren

Dit zijn een aantal hennafiguren die ik zelf heb gemaakt. Ze zijn niet te groot en niet te klein, dus ook niet heel moeilijk om ze na te maken. Vind je het toch lastig? Dan kan ze altijd nog laten zetten door iemand.
Hennaimage1(1)

Henna

Waar kan je henna halen?

Henna kan je halen in kleine supermarktjes, meestal in een toko. Je kan ze kant en klaar kopen, maar je kan ook poeder halen. Daarnaast kun je het uiteraard ook online bestellen.

Is henna schadelijk voor de huid?

Henna is niet schadelijk voor je huid: het is een natuurlijk product. Maar er is wel een zwarte henna die schadelijk is. Natuurlijke zwarte henna bestaat namelijk niet, waardoor het ontzettend slecht en schadelijk voor je huid is. Je krijgt niet alleen een branderig gevoel, blaasjes, jeuk en uitslag, maar het kan ook zijn dat de tattoo een litteken vormt. Let erop dat jouw henna altijd chocoladebruin, oranjebruin of roodbruin is.