Het nemen van een tattoo is niet zomaar een beslissing die je binnen een dag neemt. Het is iets waar je lang over na moet denken en niet overhaast moet doen. Een tattoo blijft namelijk de rest van je leven op je lichaam staan. Je bent misschien nu helemaal fan van Hello Kitty, maar over 10 jaar kan dat opeens helemaal overgaan en blijf jij zitten met een grote Hello Kitty tattoo op je arm. We hebben een paar tips op een rijtje gezet voor het nemen van je eerste tattoo.

1. Denk eerst goed na

Als je graag een tattoo wilt, zoek dan eerst voor inspiratie op internet. Sites als Tumblr of Pinterest staan vol met afbeeldingen. Mocht je uiteindelijk een afbeelding hebben gevonden of een eigen ontwerp hebben, denk er dan eerst een tijd over na en laat het niet gelijk zetten. Je kan het beste voor jezelf bedenken hoe lang je erover na gaat denken. Bijvoorbeeld: Als ik het over een jaar nog steeds wil, dan doe ik het. Of: Als ik het over 6 weken nog steeds wil, dan doe ik het. Het maakt niet uit hoeveel tijd je jezelf geeft, als het maar genoeg is.

2. Kies de juiste tattooshop

je eerste tattoo nemenLaat nooit maar dan ook nooit een tattoo bij iemand thuis zetten die zegt dat hij wel vaker heeft getatoeëerd en het wel een beetje kan, ook al is het veel goedkoper bijvoorbeeld. Het lijkt natuurlijk heel logisch dat je zoiets niet doet, maar we horen nog steeds van die verschrikkelijke verhalen waar het mis ging. Zorg dat je een goede en betrouwbare tattooshop uitzoekt waar je je op je gemak voelt. Lees bijvoorbeeld reviews, bekijk de foto’s van tattoos op hun site en vraag om je heen. Misschien ken je iemand die al een tattoo heeft laten zetten en je een goede tattooshop kan aanraden.

3. Prijs en je design

Het is handig om bij het maken van de afspraak alvast een design mee te nemen van de tattoo die je wilt en ook de grootte ervan. Je kunt het beste van tevoren de prijs afspreken, zodat je weet wat je kunt verwachten.

4. Waar moet je opletten bij tatoeëren?

je eerste tattoo nemenOok al heb je een goede tattooshop uitgekozen, je moet altijd oplettend zijn. Als je een afspraak hebt gemaakt en je komt daar aan en alle spullen (bijvoorbeeld naalden of de inkt) zijn al uit de verpakking, dan weet je nooit hoe lang ze er al liggen. Laat je dus alleen tatoeëren met spullen die uit de verpakking worden gehaald waar je bij bent. Ook kun je vragen naar de houdbaarheidsdatum van de inkt. Het zal vast niet over datum zijn, maar toch is het goed om zoiets altijd even te checken. Wees daarnaast ook heel duidelijk over wat je wilt laten tatoeëren. Check altijd voor de zekerheid onder het tatoeëren of  alles nog naar wens is.

5. Nazorg van een tattoo

Luister ten eerste altijd heel goed naar het advies van de tattooshop zelf. Dat is het belangrijkste, want de verzorging kan verschillen per tattoo. Wat bij elke tattoo wel hetzelfde is, is dat je deze voorzichtig moet wassen met Unicura zeep in plaats van met normale zeep. Deze kun je bij de meeste supermarkten en drogisterijen kopen. Daarnaast raadt de tattooshop je waarschijnlijk aan om de tattoo goed in te smeren. Je kan dat het beste doen met Vaseline of bepanthen zalf.

Q: Wil je ooit een tattoo?