Voor verzorgde en lange nagels kun je ook kiezen voor kunstnagels. Kunstnagels zijn nagels die je kant en klaar kunt kopen bij de drogist en die je op je eigen nagels lijmt. Hierdoor lijkt het vaak net alsof je pas bij de manicure bent geweest!

De keuze voor kunstnagels hangt zowel af van je smaak als van de breedte van je nagels. Sommige kunstnagels zijn breder dan andere en ook heb je de keuze voor vooraf gelakte of “natuurlijke” kunstnagels.

Kunstnagels zelf aanbrengen

Kunstnagels haal je bij de drogist en kosten gemiddeld rond de twintig euro. De nagels zijn prima zelf aan te brengen. Hoe ga je te werk?

  1. Zet al je benodigheden klaar: Haal de kunstnagels uit de verpakking en zet de lijm klaar. Als er een tube lijm bij je kunstnagels zit, doe dit dan in een potje. Haal vervolgens een kwastje om de lijm op je nagels te smeren. Op deze manier knoei je een stuk minder en het eindresultaat is ook mooier.
  2. Test de kunstnagels eerst uit op je eigen nagels door ze erop te leggen. Dan merk je direct welke kunstnagel je op welke nagel moet plakken. Leg ze dan alvast in de goede volgorde.
  3. Was je handen voordat je gaat lijmen. Hierbij is het vooral belangrijk dat je je vingers en je nagels goed wast. Droog je handen goed af en smeer je handen in met handcrème. Laat de crème goed intrekken.
  4. Lijmen maar! Begin met de kunstnagel voor je pink. Doe een beetje lijm op de kunstnagel en druk deze voorzichtig op de nagel van je pink. Houd de kunstnagel enkele seconden vast zodat er geen bubbels ontstaan.
  5. Herhaal stap 4 voor je overige negen vingers. Heb je moeite met een hand vraag dan een vriend(in) om je te helpen.
  6. Als je klaar bent vijl je je nagels totdat je de gewenste lengte krijgt. Omdat kunstnagels een stuk harder zijn dan echte nagels kun je hiervoor het beste een speciale vijl voor kunstnagels gebruiken.
  7. Kunstnagels houden rond de twee weken. Je verwijdert kunstnagels met een lijmoplosmiddel of aceton.

Let op: Het is goed mogelijk dat er binnen twee weken een van je kunstnagels loslaat. Zorg dan dat je thuis een kunstnagel op voorraad hebt.

Kosten kunstnagels

Bij de drogist kosten kunstnagels afhankelijk van je keuze ongeveer rond de 10,-.

Lees verder over: