de meeste van ons kennen het wel; Onvoorspelbare roosters, drukke ochtend spitsen tijdens het reizen met openbaarvervoer.
S’ ochtends op tijd opstaan voor je verplichtingen kan een ware hel zijn maar dat hoeft niet aan je uiterlijk te blijken. Hier zul je meer tips leren om beter aan je nacht rust toe te komen, en meer wakker en fris te lijken voor het werk.

Interessante weetjes

Wist je dat je aan te weinig slaap eerder overlijd dan te weinig eten?
Wist je dat een goede nachtrust de kans op griep verkleint?
Wist je dat een te kort aan slaap je stresshormoon verhoogt?
Wist je dat door slaap te kort je concentratie vermogen op reactiesnelheid vertraagt?

vermoeid werk

Insomnia

Het is helaas toch waar dat onze smartphones en tablets mede verantwoordelijk zijn voor onze slaapproblemen. Het wil niet zeggen dat het hierdoor word veroorzaakt maar ze weerhouden ons langer van de nodige rust. En daarnaast hebben vele van ons ook nog een TV op onze kamer… Vaak hebben we allemaal die ene vriend/in die s’ avonds nog met de leukste voorstellen komt om wat te gaan doen, en daardoor komen we s’ ochtends vermoeid aan in de les of op het werk. Probeer je telefoon weg te leggen en prikkels zoals je TV te vermijden een lees lekker ouderwets een boek. Ondanks je onverschillige rooster kun je het beste proberen om rond het zelfde tijdstip te slapen.

vermoeid werk

Beauty tips voor “wakker look”

Gebruik een witte eyeliner

afhankelijk van je huidskleur kun je een witte of vleestoon kleurige potlood aanbrengen in je onderste waterlijn. Dit geeft de illusie van een grotere oog.

Breng een lichtere concealer aan onder je oog.

Dit highlight je oog en verbergt je kringen. Door een lichte poeder aan te brengen op die plaats “set” je de concealer en versterkt dit het effect.

Leg 2 koude lepels onder je oog.

Voordat je je make-up aanbrengt moet je 2 koude lepels onder je oog leggen. Als je dit doet worden je wallen minder zichtbaar.

Je wimpers krullen

Als je je wimpers krult lijken je ogen groter. Als je een waterproof mascara aanbrengt houden ze langer aan.

Oogschaduw

Probeer donkere kleuren zoals marine blauw en zwart te vermijden. Dit verkleint je oog en geeft een vermoeide look.

Was je gezicht met koud water.

Als je je gezicht met koud water wast maakt dit je huid wakker en oogt die frisser.