We hebben er allemaal last van. De een misschien iets meer dan de ander. Ongesteldheid is totaal geen feestje! Eetbuien, hevige pijn en stemmingswisselingen. Hoe komen we hier nou eigenlijk vanaf? Wij hebben het voor je uitgezocht, zodat jij deze periode hopelijk wat comfortabeler doorkomt.

Tips tegen menstruatiepijn

Gebruik ibuprofen om het bloedverlies te hinderen
Behoor jij tot een van de meiden die snel doorlekken omdat je last hebt van enorme bloedverlies tijdens de menstruatie, dan kan je ibuprofen slikken. Ibuprofen zorgt er voor dat het bloedverlies afneemt. Het zorgt ervoor dat er minder bloedstolsels gevormd worden in de baarmoeder. Wanneer er bloedstolsels in de baarmoeder ontstaan, zal het bloedverlies juist toenemen, zodat de stolsels mee naar buiten stromen. Het is niet de bedoeling dat je onnodig medicijnen gaat gebruiken, dus heb je geen pijn of extreme bloedverlies, neem dan ook geen ibuprofen.

Warmte
Een oude vertrouwde tip die nog steeds werkt is een warme kruik. Vul een kruik met lauwwarm water en leg die op je buik of onderrug. Ga zitten of juist lekker liggen, net wat je fijn vindt. Pak een lekker dekentje erbij en een kopje thee. De warmte van de kruik zal zorgen voor verlichting van de pijn. Warme-kruik

Rekken & strekken
Heb jij altijd rond deze periode last van je rug en lig je het liefste de hele dag op de bank? Kom van de bank af want beweging is juist goed in je maandelijkse periode. Denk aan rug- of strechtoefeningen. Heb jij geen zin om van de bank te komen? Ga dan eens op je rug liggen en breng beide benen om hoog in een hoek van 90 graden. Laat ze langzaam zakken en herhaal dit rustig.

De pil
Het gebruik van de pil kan ook een goede oplossing zijn om je menstruatieklachten te verminderen. De pil zorgt er namelijk voor dat menstruaties regelmatiger worden en je minder bloedverlies en pijn zal hebben tijdens je menstruatie.

Verwen jezelf
Dit is misschien wel het allerbelangrijkste! Ongesteld zijn is echt niet fijn, dus je hebt alle recht om jezelf eens goed te verwennen. Pak een kop thee, ga lekker op de bank liggen en zet een leuk filmpje op. Natuurlijk mag een lekkere chocolade reep niet ontbreken. Probeer dus ondanks de pijn een beetje te genieten.