Heb jij nagels die snel breken en erg dun zijn? Dan is het verstandig om je nagels van tijd tot tijd de nodige verzorging te geven. Om de vraag te beantwoorden welke verzorging jouw nagels nodig hebben is het eerst de vraag wat voor nagelproblemen je hebt.

Droge nagels is het meest voorkomende nagelprobleem dat je prima zelf kunt oplossen. Heb je last van jeukende rode blaasjes? Zijn je nagels geel en brokkelen ze snel af? Neem dan contact op met je huisarts of een manicure. Grote kans dat je last hebt van nageleczeem en/of schimmelnagels.

Waarom zou je je nagels vijlen als je ook kunt knippen? Heel simpel; als je je nagels vijlt dan stimuleer je de nagelgroei en zorg je ervoor dat je nagels steviger worden. Breken je nagels snel? Vijl ze dan rond. Een papieren vijl is het beste en “nagelvriendelijkste” om te gebruiken.

Ook het knippen van je nagelriemen moet je nooit doen! Op die manier haal je de bescherming voor je nagelwortels weg. Je hebt dan meer kans op infecties.

Droge nagels

Heb je ribbelnagels? Schilferen je nagels, splijten, breken of scheuren ze aan de zijkant? Het zijn allemaal voorbeelden van droge nagels. Schoonmaakmiddelen zijn een van de redenen voor droge nagels. Ook aceton wat vaak in nagellakremover zit, zorgt voor droge nagels. Kies dus voor een nagellakremover zonder aceton. Je kunt hier zowel kiezen voor een huismerk van bijvoorbeeld Etos of Kruidvat als voor een A-merk.

Nagelmaskertje

Als je droge nagels hebt, zijn je nagelriemen waarschijnlijk ook droog. Deze kun je dagelijks behandelen met verschillende nagelriemproducten. Je kunt je handen ook een nagelmaskertje geven. Hiervoor smeer je je vingers in met een flinke laag handcrème. Dit kan ook als je al nagellak op hebt. Laat de handcrème vervolgens een half uur intrekken. Je staat vast versteld hoe weinig er overblijft. De handcrème die na een half uur over is, kun je verdelen over je handen. Als je toch bezig bent, kun je je handen ook even insmeren met handcrème. Als je niet van vettige handen houdt, smeer dan alleen de bovenkant van je handen in.

Nagelolie

Doe een paar druppels citroensap in een bakje en laat je nagels hierin weken. Hierdoor verdwijnen hardnekkige vlekken zoals bijvoorbeeld nicotinevlekken. Een gewone nagelolie helpt tegen scheurende en splijtende nagels. Geef je handen één keer in de week een nagelbadje.

Lees verder over: