Heel veel vrouwen hebben last van een onderkin. Dit heeft niet altijd te maken met overgewicht. Vrouwen met maatje 34 kunnen ook last van hebben van een onderkin. Een onderkin is erg vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je tegen een onderkin kunt doen. Met behulp van make-up camoufleer je je onderkin en door oefeningen kan je zelfs van je onderkin afkomen. Lees snel ons advies.

Make-up

Gelukkig is een onderkin makkelijk te camoufleren met make-up. Dit doe je door schaduwen aan te brengen onder je kin. Hiervoor heb je een matte kleur poeder nodig die 2 a 3 tinten donkerder is dan je natuurlijke huidskleur. Ook heb je een make-up kwast nodig om de poeder aan te brengen. Creëer met de poeder schaduw langs je kaaklijn. Breng de poeder onder je kin aan en vaag de lijnen goed uit. Als het goed is zie je duidelijk een verschil.

Fake it!

Je onderkin zelf ook proberen te verbergen? Met deze tips moet dat vast lukken! We geven je een paar voorbeelden. Lach met je tong tegen je gehemelte. Je onderkin lijkt hierdoor een stuk smaller. Trek geen coltrui aan, maar kies voor een trui met een V hals. Draag ook geen oorbellen die eindigen op je onderkin. Korte kettingen leggen ook sneller de nadruk op je onderkin. Bij een onderkin past niet ieder kapsel. Vermijd dus kapsels die steil en recht naast je gezicht hangen. Laagjes werken ook goed bij een onderkin.

Oefeningen

Oefening 1

1. Kauw op kauwgom.
2. Kijk omhoog en maak kauwbewegingen.
3. Open en sluit je mond tijdens het kauwen.onderkinn

Oefening 2

1. Tik met een platten hand tegen de onderkant van je hals.
2. Doe dit een minuut lang.

Oefening 3

1. Houd je handpalmen tegen je onderkin.
2. Houd je tong tegen het gehemelte aan.
3. Masseer de spier onder je kaak.
4. Doe dit drie minuten lang, twee keer per dag.

Oefening 4

1. Kantel je hoofd naar rechts.
2. Span je hals spieren aan voor 10 seconden.
3. Draai je hoofd naar links en herhaal deze oefening.
4. Doe dit minimaal 4 keer achter elkaar.

Natuurlijk werkt afvallen het beste. Als eerste val je in je gezicht af en dus ook je onderkin. Maar soms zit het gewoon in de familie.