‘Een maatje meer’, zo worden plus size-modellen vaak omschreven. Maar een maatje meer dan wat? Het ideale lichaam? In de fashion- en modellenwereld zijn de meningen hier sterk over verdeeld. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren qua lichaamsbouw en een ander beeld van wat Beauty is. Van alle plus size beauty’s lees je hier over de Nederlandse Daniëlle en de Engelse Iskra. Beide dames hebben het gemaakt in de modellenwereld!

Als plus size-model moet je ook aan een aantal eisen voldoen. De confectiemaat ligt tussen maat 40 en maat 46… Moet je nagaan dat de gemiddelde maat van een vrouw in Nederland maatje 42 is! De minimale lengte die je moet hebben is 1,74 m. Daarnaast is het belangrijk dat je lichaam in proportie is en dat je een mooie en gezonde uitstraling hebt.

Daniëlle van Grondelle

Een tijdje terug zag ik een interessante aflevering van Valerio International op NPO3. In de aflevering ging de grappige Valerio op bezoek bij Nederlands plus size-model Daniëlle van Grondelle. Daniëlle heeft het internationaal gemaakt en werkt fulltime als model van agency MuseNYC. Tijdens de uitzending neemt het model je een paar dagen mee in haar modellenleven. Veel mensen geloven dat plus size-modellen alleen maar ongezond eten voor meer calorieën, of dat ze nooit sporten omdat ze anders teveel afvallen en hun werk niet meer kunnen doen. Na het zien van deze aflevering zou het zomaar eens kunnen dat je vooroordelen zijn verdwenen!

Daniëlle van Grondelle werd op haar veertiende gescout, maar op dat moment waren haar heupen te breed om model te worden. Even zag ze haar droom aan zich voorbijgaan… En dat door enkele centimeters! Later maakte ze kennis met de wereld van plus size-modellen en ging ze hier helemaal voor! Inmiddels heeft Daniëlle een aantal supergave dingen mogen doen in haar modellencarrière. Zo schitterde ze op New York Fashion Week in designs van Isabel Toledo en haar foto staat in de Italiaanse Vogue!

Iskra Lawrence

Ze is geen familie van Jennifer, maar minstens zo mooi! Met 1,9 miljoen Instagramvolgers heeft ze het als model goed voor elkaar. Iskra komt uit engeland en is pas 26 jaar oud. Ze is model voor het lingeriemerk Aerie en daarnaast editor voor Runway Riot. Dit is een bedrijf die zich richt op het laten zien van de schoonheid van vrouwen met verschillende maten en vormen. Ook zij is een inspiratie voor veel meiden!

Instagram-accounts die plus size supporten!

@therunwayriot
@thepublisized