Nadat een jaar geleden de discussie uitbrak over de proporties van Barbie zijn er sindsdien allemaal varianten bedacht. Er is een realistische Barbie op de markt gebracht met normale vormen, maar de Amerikaanse Nickolay Lamm vond dit nog niet voldoende en bedacht de meest realistische Barbie tot nu toe!

Compleet met striae, puistjes, tatoeages en een normale taille is de nieuwe barbiepop vanaf donderdag 27 november te koop. De pop die de proporties heeft van een normale 19-jarige gaat ongeveer €25,00 kosten. Voor een kleine meerprijs kun je er ook nog eens een extra stickervelletje bijkopen met blauwe plekken, moedervlekken, cellulitis en littekens.

De gedachte van Nickolay Lamm is dat hij de wereld wil laten zien dat de gemiddelde maten hartstikke mooi zijn. Door deze Barbie kunnen jonge vrouwen zich tenminste gelukkig en zelfverzekerd voelen over hun eigen lichaam, aldus de 26-jarige Nickolay. Hij geeft toe dat bepaalde stickers een beetje te veel van het goede zijn, maar hoopt dat ouders en kinderen vooral de symbolische waarde van de plakkers zien.

Nickolay hoopt niet dat de stickers op een negatieve manier worden opgevat, maar volgens de kinderen die haar mochten uittesten is deze Barbie gewoon perfect.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het filmpje hieronder!