Ben jij ook een fervent scheerder? Populaire behandelingen als waxen, harsen en epileren maken niet elke vrouw even enthousiast. ‘Te pijnlijk’ is een veelgehoord argument. Scheren is ook gewoon lekker goedkoop, maar zorgt niet zelden voor toegetakelde benen. Hoe scheer je juist?

Haast en spoed is zelden goed

’s Ochtends nog even snel je benen scheren? Vaak kijk je later dan terug op schaafplekken op je benen. Vroeger opstaan kan, maar ’s avonds scheren (bij goed licht) is vaak een stuk relaxter. ’s Ochtends hoef je dan alleen nog je benen eventueel in te smeren.

Droogscheren

Waarom niet even nog snel hier en daar wat vergeten haartjes wegscheren? Er zullen maar weinig vrouwen hun hele benen droogscheren, maar een beetje bijscheren moet kunnen. Jammer genoeg schaaf je dan toch al snel tot bloedens toe of veroorzaakt een geïrriteerde, brandende rode huid. Neem dus je tijd voor scheren bij goed licht.

Gebruik een scheerschuim of -gel

Gebruik dus een scheerschuim of -gel. Een douchegel of zeep kan ook, maar die zijn niet speciaal voor het scheren, dus wellicht scheert het minder glad en verkrijg je een minder mooi resultaat. Ook slijten je scheermesjes minder snel met het gebruik van scheerschuim.

Scrub van tevoren!

Gewoon beginnen met scheren doe je beter niet. Scrub eerst je benen. Hierdoor voorkom je een droge, schilferige huid en mis je geen haartjes als je gaat scheren. De haartjes laten namelijk beter los, omdat je benen gereinigd en ontvet zijn.

Scheer met beleid

Alle kanten op scheren zorgt vaak voor een geïrriteerde huid met bultjes en ingegroeide haartjes. Scheer daarom rustig een richting uit. Tegen de groeirichting in scheren zorgt voor gladdere benen.

Smeer!

Na het scheren en opdrogen ogen je benen nogal droog. Insmeren is dan ook een must! Gebruik een bodylotion of bodybutter voor mooie glad ogende benen. Zijn ze erg bleek? Dan kan je ook een zelfbruiningscrème gebruiken of je bodylotion mengen met een beetje foundation voor een egalere of bruinere huid. Zo heb je meteen een oplossing voor die verkeerd aangeschafte foundation!

Soms gaan je benen prikken na het aanbrengen van bodylotion. Een ongeparfumeerde bodylotion zal niet snel irriteren, maar de meeste dames willen natuurlijk een lekker ruikende bodylotion.

Gebruik goede scheermesjes

Goede scheermesjes zijn niet perse duur. Vaak scheert een scheermesje met drie mesjes wel beter dan bijvoorbeeld een scheermesje met een scheermesje; je beschadigt je huid minder snel. Merk je dat een scheermesje bot wordt pak dan een nieuwe, anders onthaart-ie niet goed meer.

Scheer ze!