Shellac op mijn teennagels is iets wat ik altijd al wel interessant en er op foto’s prachtig uit vind zien. Shellac nagellak is een combinatie van gel en gewone nagellak die volgens de kenners zorgt voor prachtige glanzende nagels.

Een keer in de zes weken heb ik een afspraak bij de pedicure. Met de mooie zomermaanden voor de boeg (tenminste daar gaan we maar van uit) vond ik het dit jaar tijd worden voor een speciaal kleurtje op mijn nagels. Omdat mijn teennagels vrij dun zijn, was het idee om mijn nagels te verstevigen met een gel- of acryllaagje geen slecht idee. Omdat gelnagels echter zeer onbuigzaam zijn en ik het niet zo op kunstnagels heb, waren shellac nagels een mooi alternatief.

Kleur Shellac

Voordat mijn pedicure met de Shellac begon, kreeg ik de standaard pedicurebehandeling. Zo waren mijn voeten schoon en fris voor de Shellac behandeling. Ondertussen hield ik me bezig met de kleur Shellac nagellak. Dat was nog niet zo makkelijk! Uiteindelijk viel de keuze op de Red Baroness (een dieprode kleur), Tropix (een fel oranjeachtige kleur) en de Rock Royalty (diep paarsblauw). Bekijk zelf de kleuren shellac nagellak.
De kleur ziet er natuurlijk in het flesje net weer anders uit dan op je nagels. Daarom lakte mijn pedicure even drie tenen met de drie verschillende kleuren nagellak.

De drie Shellac kleuren liggen erg ver uit elkaar. De Rock Royalty viel meteen af. Deze kleur vind ik persoonlijk meer iets voor de winter. De Red Baroness was erg mooi maar toch koos ik voor het vrolijke Tropix. Deze kleur past ook wel bij de huidige modetrend van felle en blije kleuren.

Aan de slag met de Shellac

Toen kon mijn pedicure dus aan de slag! Eerst begon ze met het aanbrengen van een basislaag. Vervolgens bracht ze drie lagen Shellac aan. Tussendoor werd elke laag uitgehard met een UV-lamp. De UV-lamp was voorzien van ledlampen zodat het uitharden nog sneller ging. Ze eindigde met een toplaag en haalde na het uitharden van deze laag de overgebleven plaklaag weg met gedenatureerde alcohol. De haartjes op mijn voeten harste ze vervolgens als extraatje nog even weg zodat ik direct kon pronken met mijn Shellac nagels.

Shellac nagels aangebracht door pedicure Debora Roelofs

Kosten Shellac behandeling

Ik ben ontzettend blij met mijn Shellac nagels maar je moet er natuurlijk wel wat geld voor neertellen. De Shellac behandeling kostte me 40,- zonder de voorafgaande pedicurebehandeling van 20,-. Ik zat overigens ook ongeveer twee uur in de pedicurestoel.
Het bijwerken over vier weken (vlak voor mijn vakantie!) is 20,-. Aangezien ik shellac nagellak alleen in de zomermaanden laat aanbrengen, heb ik dit er dubbel en dwars voor over. Het ziet er niet alleen goed verzorgd uit, ook het felle kleurtje is een ware eyecatcher. Binnenkort dus de stad in om te shoppen voor matchende open schoenen!