Roken kent geen voordelen. Toch doet zo’n kleine 1,1 miljard mensen van de wereldbevolking het. Waarom roken mensen en hoe kan je het beste stoppen?

Waarom zou je überhaupt gaan roken?!

De meeste mensen denken dat je als “roker” tot een bepaalde sociale kring hoort. Toch is het zo dat je vroeger een heel ander beeld voorgelegd kreeg over rokers, gezien het feit dat leraren voor de klas stonden te roken. Het was ook toegestaan om in treinen en vliegtuigen te roken. Nu is dat niet meer toegestaan. Ook is bijna overal het rookverbod beleid ingegaan en de prijzen van sigaretten gaan om de zoveel tijd een stukje omhoog.

Hoe kan jij het beste stoppen met roken?

Je sociale kring heeft onbewust een grote invloed op je rookgedrag. Als je bijvoorbeeld met die vriend/in bent die ook rookt, rook je onbewust zelf meer. Als je met iemand op stap bent die zelf niet rookt dan is de verleiding minder groot om te roken. Een handige tip is het zoeken van een bezigheid voor je vingers. Je hebt een gewoonte opgedaan door constant een sigaret vast te houden. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is een lolly eten of een pen vasthouden. Tegenwoordig kun je applicaties downloaden die laten zien hoeveel geld je bespaart. Hou je dit een jaar lang vol, dan mag je jezelf rookvrij noemen. Let op de verleiding van een terugval, die is groot, dus houd je doel voor ogen en denk aan je gezondheid. Na een jaar rookvrij te zijn, zijn je longen al met 50 procent hersteld.

Heb jij zelf handige tips en tricks om te stoppen met roken? Of een persoonlijke ervaring die je graag wilt delen? Laat dan een reactie achter en deel je ervaring met ons!

hoe stoppen met roken