Heel wat mensen lopen met prachtige piercings rond in bijvoorbeeld hun oren. Je ziet ze steeds vaker maar het is wel belangrijk dat je er goed over nadenkt voordat je er een laat zetten en ook goed blijft verzorgen. Lees verder voor onze tips over piercings.

Voor je een piercing neemtNavelpiercing

Denk er goed of je een piercing wil want als je bijvoorbeeld in een nette winkel werkt is het misschien niet handig om een opvallende piercing in je gezicht te nemen. Bedenk ook goed waar je een piercing wilt nemen want wil je bijvoorbeeld een neuspiercing nemen, bedenk dan goed aan welke kant die het beste zou staan. Als laatste is het belangrijk dat je een goede piercer uitzoekt. Ga bijvoorbeeld langs bij verschillende piercingsshops om te kijken bij welke jij je op je gemak voelt.

 

Je piercing verzorgen

Helix piercingAls je je piercing bij een goede piercer hebt laten piercen dan krijg je als het goed is al uitleg hoe je je piercing het beste kan verzorgen maar wij zetten alsnog even de drie belangrijkste tips op een rijtje. Van te voren moet je wel weten dat elke piercing wel een klein beetje gaat ontsteken, dat hoort er nou eenmaal bij maar er zijn dus wel manieren om het minder erg te maken.

– Heel belangrijk is om zo veel mogelijk van je nieuwe piercing af te blijven. Hoe meer je eraan zit, hoe groter de kans op een erge ontsteking.

– Ook is het belangrijk om je piercing goed schoon te houden. Doe dit met alcohol en parfumvrije zeep zoals Unicura zeep.

– De laatste tip klink heel logisch maar heb gewoon geduld. Haal de begin piercing er niet eerder uit dan dat de piercer heeft aangeraden. Als je de piercing er te vroeg uit haalt heb je kans dat je het wondje weer openmaakt.

Zou jij een piercing willen of heb je er al een?