Ben jij er klaar mee om steeds je lach te verbergen? Vanaf nu hoeft dit niet meer! Lees hier wat je kunt doen om wittere tanden te krijgen. Naast poetsen, flossen en tandenstokers zijn er nog genoeg andere dingen die je kunt doen.

Eet je tanden wit

Gezond eten is goed voor je. Dit wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat er voedsel bestaat dat helpt je tanden mooi wit te houden? Het eten van fruit en groenten kan geen kwaad, dus waarom niet een extra aardbei eten?

eten voor wittere tandenKnapperige groenten zoals wortels, broccoli, selderij en rauwe spinazie scrubben als het ware tandsteen en tandplak weg. Ook de komkommer doet dit, maar die heeft nog een extra taak. Komkommers zijn een goede bron van vezels voor tandvlees en tanden en helpen bij het verwijderen van suiker en chemisch vuil tussen de tanden.

Aardbeien zijn niet alleen erg lekker maar ook goed voor je tanden. Ze hebben een hooggehalte van appelzuur, dat kan worden gezien als een natuurlijke peeling voor het reinigen van je tandoppervlak. Bovendien bevatten aardbeien vitamine C, dat noodzakelijk is voor gezond tandvlees.

Een kaasplankje als nagerecht is een goed idee. Het gemiddelde blokje kaas bevat cafeïne, een eiwit dat het verlies van tandglazuur sterk tegengaat.

Witmakende pasta’s

tips wittere tandenAls je nog een stapje veder wilt gaan, ga dan aan de slag met deze witmakende pasta’s. Let wel op dat je niet meer erin doet dan wordt aanbevolen.

Meng een halve theelepel zout en een halve theelepel citroensap. Poets hier vervolgens je tanden mee.

Spoel je mond ’s ochtends met appelcider azijn en poets ze daarna op een normale manier. De azijn helpt vlekjes te verwijderen, bacteriën te doden en je tanden witter te maken.

Mix een theelepel baksoda met een klein beetje zout. Voeg een paar druppels azijn toe en mix het glad tot een geheel. Poets eerst je tanden zoals je dat altijd doet en poets ze erna met deze pasta.

Te veel moeite?

Kies dan bijvoorbeeld een rode lippenstift, door donkeren kleuren lijken je tanden witter. Door licht gekleurde lippenstift benadruk je juist het geel in je tanden.