Acryl nagels, gel nagellak, nagellak, nagellak verwijden, weer opnieuw lakken. Allemaal heel erg leuk, maar niet goed voor je nagels. Je nagels breken hierdoor snel af of gaan splijten. Het is daarom ook belangrijk om je nagels dagelijks goed te verzorgen. Wij hebben zes tips om je hierbij een handje te helpen.

Vitamine B

Eet veel vitamine B. Dit zit in vlees, melk, brood, spinazie, noten en banaan. Van vitamine B worden je nagels sterker. Mocht je niet genoeg van dit binnen krijgen, dan kan je ervoor kiezen om een supplement te slikken.

Vijlen of knippen?

Wanneer je je nagels lang wilt laten groeien is knippen geen goede keuze, knippen kan scheurtjes veroorzaken die je dan vervolgens weer kort moet vijlen. Het beste is om met een grove vijl je nagels kort te maken. Vijl altijd naar een richting. Door je nagels vierkant of squoral te vijlen lijken je nagels optisch langer.

Nagelriemenbokkenpoot

Je nagelriemen kan je elke dag invetten door bijvoorbeeld een beetje kokosnootolie en vervolgens duw je je nagelriemen terug. Dit kan met een bokkenpootje, maar je kan het ook gewoon zelf met je vingers doen. Op deze manier voorkom je dat je nagelriemen steeds verder over je nagelplaten groeien.

Nagellakverwijderaar

In heel veel nagellakverwijderaar zit aceton. Aceton is een brandend middel dat heel slecht is voor je nagels en huid. Je nagels worden er dunner en brozer van. Je huid droogt uit en haalt ook de natuurlijke vetten van je handen af. Het is dus verstandig om een nagellakverwijderaar te kiezen zonder aceton. Deze verwijderaars werken misschien niet zo snel maar zijn wel veel beter voor je nagels.

Nagelverharder

Nagelverharder lijkt op doorzichtige nagellak. Dit is te koop in alle drogisterijen en die zeggen dat het je nagel harder maakt. Vaak zijn dit kuren die je een aantal weken vol moet houden en garanderen dat je nagels na zo’n kuur een stuk sterker zijn.

Huishoudmiddelennagelbadje

Citroen
Dit doe je met citroensap of gewoon een pure citroen. Snij een citroen door de helft en druk je nagels hierin. Dit hou je een paar minuten vast. Als je voor citroensap kiest, gebruik dan een watje om het over je nagels heen te wrijven. Citroensap bleekt, dus hierdoor worden je nagels schoon en witter.

Knoflook
Knoflook schijnt heel goed te zijn voor je nagels en helpt erbij om je nagels harder te maken. Smeer je nagels elke dag in met een laagje knoflook of snijd een teentje knoflook fijn en laat dit in de olie of nagellak weken. Smeer dit na een tijdje op je nagels.