Heb je net een nieuwe parfum gekocht die super lekker ruikt, kom je erachter dat na slechts 2 uur jouw heerlijke geurtje al vervlogen is. Balen! Gelukkig hebben wij een paar tips voor je zodat jouw parfum langer blijft zitten. Lees onze tips hier onder.

Hydrateer je huid

Een parfum blijft langer zitten wanneer je huid goed gehydrateerd is. Is je huid nou droog en je spuit parfum op, zal de parfum in je huid trekken waarmee de geur ook vervaagd.

Vaseline

Omdat parfum beter blijft zitten op een vette huid is het goed om wat vaseline op te smeren. Smeer dus een klein beetje vaseline op het plekje waar je je parfum op gaat spuiten. Heb je geen vaseline in huis? Gebruik dan geurloze bodylotion.

Spuit je parfum op bepaalde plekken

In je haarplekken waar je het beste parfum kan spuiten
Spray een beetje parfum in je haar. In je haar blijft namelijk de geur lang hangen en ruik je het de hele dag. Let op, er moet wel minstens 10 centimeter tussen je haar en de parfum zitten als je sprayt, want alcohol kan het haar uitdrogen.

Achter je oren
Achter je oren is een warme plek, waardoor de geur de hele dag aanwezig is.

In je knieholtes
Elke plaats waar de aderen dicht op de huid zitten is een goede plek om parfum op te spuiten. Daarom zijn je knieholtes een uitstekende plek voor een lekker geurtje. Ook is dit een plek waar veel wrijving is, dus extra warm en door warmte is je geurtje de hele dag te ruiken.

In je armholtes
Net zo als hierboven is dit een holte die ook erg geschikt is voor het aanbrengen van je parfum.

Wrijf niet met je polsen tegen elkaar

Door je polsen tegen elkaar te wrijven om de geur over te dragen naar de andere pols, verpletter je als het ware de moleculen in de geur en dit kan ervoor zorgen dat de geur sneller vervliegt.

Bewaar je parfum niet in de badkamerparfum bewarenn

Houd je parfum flessen uit direct zonlicht en bewaar ze niet in vochtige ruimtes zoals je badkamer. Je hoeft ze niet per se weg te stoppen in een doos onder je bed, maar zet ze neer op een plek in de schaduw en waar geen direct zonlicht kan komen. Als je je parfum buiten het zonlicht of in vochtige ruimtes bewaart dan behoud je de kwaliteit van je parfum waardoor ook de houdbaarheid op de huid in stand word gehouden.