Heb je ’s ochtends je nagels gelakt, is je nagellak er ’s avonds al weer bijna helemaal vanaf. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je nagels langer mooi te houden. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij een paar dagen lang shinen met je nagellak.

Azijn

Dip een wattenstaafje in een beetje azijn en ga ermee over je schone nagels. Doe dit voordat je je nagels gaat lakken. Het zorgt ervoor dat al het vuil en vettigheid van je nagels verdwijnt waardoor de nagellak beter hecht.

Geen bubbels

De oorzaak dat je nagellak gaat bladeren is vaak omdat er luchtbelletjes in je nagellak zitten. Hierdoor hecht de nagellak minder goed. Dit kan je gelukkig heel makkelijk voorkomen. In plaats van het potje vooraf te schudden, kun je het potje beter tussen je vingers rollen.

Goede basis

Breng na het azijn een base coat aan. Het is iets wat vaak wordt vergeten, maar een base coat is een absolute must. Dit zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten. Ook beschermt het je nagels tegen beschadigingen en een vieze waas.

Dunne laagjes

Als de base coat is opgedroogd kan je beginnen met je kleurtje erop te lakken. Deze fout maak ik zelf altijd: breng maar een dun laagje nagellak aan op je base coat. Het vloeistof kan zich minder goed hechten aan de nagels als je wel een dikke laag nagellak aanbrengt. Breng dus dunne laagjes nagellak aan totdat de lak niet meer doorzichtig is.

Top coat

Aan de rand van de nagel gaat meestal als eerst je nagellak af. Gebruik een top coat om alles te ‘dichten’. Breng de top coat aan over je hele nagel. Dus ook aan de

IJskoud water

Door je gelakte nagels een paar minuten onder te dompelen in ijskoud water sla je twee vliegen in een klap: je nagellak droogt sneller en het blijft langer zitten. Het koude water zorgt er namelijk voor dat je nagellak als het ware verstijft.

Goede nagellak

Goede nagellak hoeft niet perse van het duurste merk te zijn. Het verschilt vaak per persoon welk merk er goed blijft zitten. Probeer af en toe een ander merk en ontdek welk lak voor jou het fijnst werkt.