Wil je je nagellak verwijderen, omdat je een nieuwe nagellak wilt aanbrengen of omdat je graag even lege nagels wilt, maar kom je erachter dat je geen nagellakremover bij de hand hebt. Gelukkig zijn er nog andere middeltjes om je nagellak eraf te halen. Wij hebben vijf tips voor je. Lees snel verder!

Haarlak

Haarlak bevat vaak dezelfde soorten chemicaliën als remover en kan daarom ook prima als nagellakremover dienen. Hoe haal je je nagellak er dan af? Spuit wat haarlak op de nagel en verwijder vervolgens de nagellak met een tissue. Gebruik geen watje, want dan blijft de stof aan je nagel plakken.

Deodorant

Behalve frisse oksels krijgen, kan je ook met deodorant je nagellak eraf halen. Spuit veel deo op een wattenschijfje (niet op je nagel) en haal je nagellak eraf. Zorg wel dat je snel je nagels en je handen wast om de deodorant te verwijderen. Anders krijg je snel een droge huid.

Parfum

Heb je toevallig nog een beetje parfum in huis, waar je niet van houd? Parfum kan je namelijk ook gebruiken als nagellakremover. Dip een watje in de parfum (je kan de parfum er ook op sprayen) en wrijf hiermee over je nagels. Herhaal als dat nodig is.

Nagellak

Stel je bent niet thuis en je hebt niets van de bovenstaande bij je, dan kan je zelfs nagellak als remover gebruiken. Het klinkt raar, maar werkt echt! Door een nieuwe laag nagellak aan te brengen wordt de oude laag verzacht, waardoor de lak makkelijk te verwijderen is. Nu alleen nog stevig met een wattenschijfje wrijven over je nagels en je nagellak is weg.

Lijm

Deze tip moet je gebruiken voordat je nagellak op doet. Meng schoollijm met een klein beetje water totdat het dun genoeg is om op je nagels aan te brengen. Lak je nagels met het lijmmengsel en doe vervolgens nagellak op. Wil je je nagellak verwijderen? Stop je nagels dan enkele minuten in warm zeepsop. Nu zal je nagellak zachter worden en kan je je nagellak als het waren eraf trekken. Ook kan je een bokkenpootje gebruiken. De nagellak zou er in een keer af moeten gaan.