Bijna iedere vrouw draagt een BH. Voor alle vrouwen die een BH dragen hebben wij een paar geniale tips. Tips over wat de juiste BH voor jou is, maar ook tips over hoe je bijvoorbeeld je BH onzichtbaar maakt. Lees hier de geniale tips.

Juiste BHschema

Omvang maat bepalen
De omvang maat bepaal je door je borstomtrek te meten. Leg een meetlint strak onder je borsten. Zorg ervoor dat het lint aan de voor- en achterkant op dezelfde hoogte gehouden wordt. Lees dan het getal af.

 

schema 2

Cupmaat bepalen
Nu je de omvangsmaat hebt bepaald kan je de cupmaat gaan bepalen. Leg het meetlint ter hoogte van je tepels. Zorg er deze keer voor dat je het lint op de voor- en achterkant op dezelfde hoogte houdt. Lees het getal af. Trek daarna het getal van de omvangsmaat van dit getal af. Dan heb je je cupmaat berekent. En kan je de juiste BH kopen.

 

 

BH-trucs

1. Racerback top
Bij een racerback top is het niet mooi als er BH-bandjes te zien zijn. Bij de Hunkenmöller kan je een BH-clip kopen die er voor zorgt dat je BH-bandjes verdwijnen. Heb je nou geen zin om naar de winkel te gaan? Kijk dan of je een paperclip in huis hebt, dit werkt hetzelfde.

2. Laag uitgesneden jurkjes en shirts
We weten allemaal dat een zichtbare BH-band echt not done is. Maar hoe draag je dan je BH onder dat leuke jurkje met open rug? Daar hebben wij een oplossing voor gevonden. Zorg ervoor dat je een elastische band hebt die ter grootte van je omvang is en knip deze door midden. Maak deze twee vast aan je BH-haakjes van je BH-band, zo heb je twee lange banden. Kruis deze laag aan de achterkant, breng ze naar je buik en maak ze daar weer aan elkaar vast. Het kost wel wat werk, maar zit fijner dan een plak-BH.

3. Strapless topje
BH-bandjes staan echt niet mooi bij een strapless topje. Gebruik dus liever een strapless-BH. Heb je nou geen strapless-BH? Dan kan je deze ook zelf maken. Haal je BH-bandjes aan de voorkant los en stop ze onder je BH-band.

4. Hold up strapless-BH
Blijft je strapless-BH niet goed op zijn plek zitten? Gebruik dan een converteerbare riem. Haak het in de ene kant van je BH-band en breng de riem om de voorkant (onderkant) van je BH. Haak vervolgens de riem in de ander kant van je BH-band. Nu hoef je niet de hele tijd te hijsen.

5. Oude BH in jurkje
Naai je oude BH in je jurkje voor ingebouwde ondersteuning. Je hoeft alleen je BH-band en Bh-bandjes eraf. En naai je BH vast aan het jurkje.

6. Plak-BH
Een goede oplossing voor strapless topjes is een plak-BH. Een nadeel hiervan is dat je deze maar een paar keer kan gebruiken en bij losse jurkjes of topjes de plak-BH niet zo goed blijft zitten.

7. BH’s opbergen
Stop nooit je ene cup in de ander! Daarmee vernietig je de vezels in de vormen, het maakt de randjes van de cup hobbelig en verkort de levensduur van je BH. Een leuke manier om je BH’s op te bergen is aan een kledinghanger en die steeds aan elkaar te hangen.