De zomer leek lang weg te zijn maar begint dan toch onze kant op te komen. Vele van jullie zullen wellicht dit jaar in juni, juli of augustus trouwen. Je trouwdag hoort de mooiste dag van je leven te zijn, maar hoe kun jij je zeker voelen in je trouwjurk? Ligt het aan de jurk of ligt het aan jezelf? Vele factoren kunnen invloed hebben op hoe jij je voelt in je trouwjurk. Hier leer je meer over de handigste tips om dit een stuk aangenamer te maken voor jezelf!

Assepoesters wedding

je bent zolang verloofd geweest en dan is het nu eindelijk tijd om te trouwen! Je maag slaat waarschijnlijk 5 x om bij die gedachten. Trouwen hoort leuk te zijn. Je bruidsjurk bepaald hoe je eruit zal zien maar niet hoe je je voelt. Vele vrouwen schijnen een bepaald perfectie beeld te hebben over hun trouwdag en hoe ze eruit horen te zien. Maar in alle werkelijkheid is het niet realistisch om je maanden onzeker te voelen en dan op je grote dag dit om te keren door middel van een jurk. Hier moet je rekening mee houden: het uitkiezen van een datum. Dat geeft duidelijkheid aan je gasten. Een huwelijksaangifte te doen (bij de gemeente). En als laatste bepalen of je in gemeenschap van goederen wilt trouwen of onder huwelijks voorwaarden.

Bruidsjurk kiezen

LET OP: vele websites (voornamelijk uit China) bieden mooie trouwjurken aan voor belachelijk lage prijzen. Dit zijn vaak oplichters waarvan de jurk van zwakke kwaliteit is en er anders uitziet als op de foto, de maten willen vaak ook niet kloppen. Als je ervoor kiest om je trouwjurk online te bestellen zorg dan dat je een goedkeuringslogo op de website vind (Google ze even) en pas op voor oplichters.

Perfection

Perfectie bestaat niet. Nu dat uit de weg geholpen is nemen we het algemene probleem onder de loep. Je voelt je te zwaar of niet “Cinderella like”? Maar je jurk kan dat niet voor je veranderen je moet leren om aan zelf acceptatie te beginnen. Die stralende glimlach van geluk, als je je familie ziet en je man mooi in het pak, zal je schoonheid meer bepalen dan de kilo’s make-up die je er op smeert of de hardcore glamour die voorafgaande 4 uur geduurd heeft. Geloof het of niet maar het ligt vaak niet aan de jurk maar aan jezelf. Je kunt de schoonheid er niet van inzien en je past 1000 verschillende jurken en voelt je nog steeds niet mooi, dood zonde!

Tips:

– Neem je vriendinnen mee tijdens het passen! (niet teveel want de meningen willen nog wel eens verschillen) je vriendinnen staan voor je klaar en hebben er net zoveel plezier in als jou. Die energie zal je goed doen!
– Probeer een vorm te kiezen die je lichaam op een juiste manier accentueert. Vaak staat er een expert in de winkel die niet alleen wilt verkopen maar die ook verstand heeft van de modellen. Wil je niet dat je heupen teveel opvallen? Trek dan vooral geen zeemeermin jurk aan want die zal vooral nadruk leggen op je heupen.
– Vind je het echt noodzakelijk? Pas dan je voedingspatroon aan gelieve tijdig (dus ongeveer 6 maanden voordat je zal trouwen) zodat je misschien wel die extra kilootjes nog even gauw kwijt kunt raken.

Bruidsjurk kiezen

Uiteindelijk draait het hierom: je trouwdag is een van de mooiste dagen van je leven en daar hoor je vol op van te genieten. Je gasten moeten zich welkom voelen en de mooiste make-up die een vrouw kan dragen is haar glimlach. Maak je niet druk om alle bijzaken, vroeger verliep trouwen in een vast ritueel tegenwoordig is het niet meer dan normaal om je eigen draai eraan te geven!

Bruidsjurk kiezen