Pluisjes die aan je kleding plakken kunnen je outfit verpesten. Die irritante pluisjes en bolletjes vormen zich vaak onder je armen of bij je ellebogen van je favoriete trui. Je trui ziet er vaak al snel oud uit, terwijl hij misschien pas net nieuw is. Hier kun je lezen hoe je door een paar simpele oplossingen van dit pluizige en vervelende probleem af kunt komen. Je trui ziet er al snel als nieuw uit.

1. Een scheermesje kan echt wonderen verrichten. Leg jouw pluizige trui op tafel en strijk hier met je (schone) scheermesje langzaam overheen. Hierdoor zal je een groot deel vpuimsteentjean je pluisjes verwijderen.

2. Pillen op een wollen trui ‘schaap’ je gemakkelijk weg met een rubberen borsteltje dat je ook wel gebruikt voor je suède schoenen.

3. Ook kan je met een puimsteentje over de gebieden wrijven waar de pillen zich hebben gevormd en daarna de trui volledig behandelen met een pluisjesroller.

4. Nog een methode is een pluizentondeuse of ontpiller (ook wel pluizendief genoemd) te gebruiken. Op die manier kan je de bolletjes en pilletjes zo van je trui af scheren.

5. Maak je eigen Pluizenroller. Je hebt een rol brede verpakkingstape nodig en een deegroller. Haal een beetje tape van de rol en houd het uiteinde tegen een van de uiteinden van de deegroller. Zorg ervoor dat de kleverige kant van de tape naar jou wijst en de gladde kant naar de deegroller wijst. Wikkel de tape voorzichtig als een spiraal om de deegroller, zoals bij een zuurstok, zorg ervoor dat de stukken elkaar steeds overlappen. Wanneer je bij het andere uiteinde van de deegroller bent gekomen, knip je de tape af. Leg de deegroller nu op je trui en rol hem heen en weer over de stof totdat de pluisjes verdwenen zijn.trui vriezer

6. Was je trui die onder de pluisjes zit met een oude panty. De pluisjes worden door het nylon van de panty aangetrokken en blijven eraan vastkleven.

7. Als je een nieuwe wollen trui eerst voor gebruik in de vriezer legt, dan krijg je veel minder pluisjes.

Q: Hoe zorg jij dat je oude trui er weer als nieuw uitziet?