Na uren primen en preppen verschenen dan de sterren met hun toonzettende looks. Afgelopen zondag vonden de Golden Globes 2014 plaats. Onder andere diep rode lippen, zware wenkbrauwen en bohemien-chique opsteekkapsles betraden de rode loper. Wat droegen Reese Witherspoon, Amy Adams, Mila Kunis en andere celebs? Hoe zat hun haar? En waarop was hun make-up geïnspireerd?

Stijle bob in zijscheiding

naomi-watts-reese-witherspoonNaomi Watts en Reese Witherspoon kwamen met deze sluike, chic look. Naomi Watts’ natuurlijke kleuren matchten perfect met haar witgouden en haar frisse korte kapsel. Reese Witherspoon had ook nette blonde lokken, verkregen door celebrity hair colorist Lorri Goddard, met net als haar collega het haar in een zijscheiding voor een nette beauty look.

Diep rode lippen

Lupita-NyongEen klassieker! Rood doet het altijd goed en komt ook altijd terug. Actrice Lupita Nyong’o verscheen niet alleen in een rode zijde toga van Ralph Lauren, maar ook met een fantastische kleur rode lippenstift. Een echte beauty trendsetter! Verder verscheen Jennifer Lawrence met de Rouge Dior Lipstick in Prune Daisy en droeg Cate Blanchett een perfect rood door Giorgio Armani Rouge Ecstasy Lipstick in Boudoir (een nude roze kleur) over Scarlatto (een frambozen roze kleur) heen aan te brengen.

Zware wenkbrauwen

mila-kunisCelebrity visagist Tracey Levy hielp Mila Kunis met het modelleren van haar zware wenkbrauwen voor de Golden Globes. Om haar expressieve ogen te benadrukken gebruikte Levy Giorgio Armani en Lancôme producten, zoals Color Design Infinite 24HR in Timeless Taupe en Hypnose Drama Waterproof Mascara. Andere sterren die met volle wenkbrauwen de rode loper betraden waren Sofia Vergara and Lizzy Caplan.

Blauwe oogleden

Allison WilliamsDrie jonge sterren verschenen met een heldere blauwe kleur op hun oogleden. Actrice Allison Williams combineerde haar zwart-wit gestreepte Alexander McQueen jurk met een juweel-achtige smoky eye look voor een fantastische blik. Celebrity visagist Coleen Campbell-Olwell gaf intensiteit aan Kate Mara’s gezicht met een mix van marineblauwe en grijze oogschaduw. Antonym’s Certified Natural Eye Pencil in Noir werd aangebracht op de binnenste oogleden en vervaagd voor een smokey effect.

Bohemien chique opsteekkapsels

amy-adamsMaar de best geklede deelneemster vond de Us Weekly Amy Adams ! De Amerikaanse Hustle-ster verscheen met een opsteekkapsel van vlechten gecreëerd door celebrity hairstylist Laini Reeves, die Charles Worthington Salong At-Home producten gebruikte voor deze moderne Griekse look. Andere sterren die voor een gelijksoortig vrouwelijk kapsel gingen waren Modern Family’s Julie Bowen en Gwyneth Paltrow.

Hoog haar

amber-heardAmber Heard groeide op zijn minst zes tot acht centimeter in hoogte afgelopen zondagavond met haar dramatische haarstijl. Haarstylist Abergel liet zich voor dit zachte en gestructureerde dramatische opsteekkapsel inspireren door Catherine Deneuve en verkreeg de look door eerst Oribe Maximista (volumespray) aan te brengen voor een perfecte basis. Daarna föhnde hij het haar vanaf de wortels omhoog om zo het gewenste volume te krijgen.
“Als haar eenmaal de gewenste hoogte heeft, trek het dan terug in een a knot net onder de kruin. De sleutel tot deze look is de luchtigheid van de stijl en het onafgemaakte,” aldus de expert. Eigenlijk kunnen we het dus makkelijk zelf!

Foto’s van andere celebs vind je hier.

Bron: US Weekly