Heb jij je schoenen iets te klein gekocht? We kennen het probleem. Zie je super leuke schoenen in de winkel maar dan hebben ze je maat niet of je past je eigen maat niet en een maatje groter klinkt ook weer of je grote voeten hebt. Uiteindelijk koop je toch maar die te kleine schoenen, want ja, die kan je toch niet laten liggen? Door deze tip kun je je schoenen net iets wijder maken.

Nu zijn er een aantal methodes om je schoenen op te rekken. Zelf heb ik dit ook mee gemaakt. Ik vond de schoenen (het laatste paar dat er nog was) zo leuk, dat ik ze maar een maatje te klein had gekocht. Waardoor ik vervolgens blaren, zere voeten en rode tenen had. Hier heb ik wel van geleerd. Ik heb nog een paar andere methodes geprobeerd zoals dikke sokken in mijn schoenen en een geschilde aardappel in mijn schoenen. Dit heeft bij mij allemaal niet geholpen. Wat wel hielp was deze super handige tip. Het is al een eeuwenoude truc, maar werkt ontzettend goed.

Schoenen invriezen

Dit klinkt heel raar, maar werkt wel heel goed. Vul 2 diepvrieszakjes met water. Vul ze niet helemaal vol, maar tot de helft. Deze moeten wel goed kunnen afsluiten. Stop deze in je schoenen. Eentje in de linker en een in de rechter. Zorg ervoor dat de hele schoen goed gevuld is dus neem er desnoods twee per schoen. Doe je schoenen in de vriezer en laat ze daar een nacht staan. Omdat het water tijdens het vriesproces uitzet, zullen je schoenen beetje bij beetje oprekken. Haal je schoenen de volgende dag uit de vriezer en haal de diepvrieszakjes uit je schoenen. Doe je ijskoude schoenen nu aan. Terwijl je voeten warmer worden, passen de schoenen zich aan. Het kan zijn dat je het invriesproces nog een keer moet doen. Meestal lukt het in een keer. Ga lekker naar je vriendinnen of naar de stad met je heerlijk zittende schoenen. Als je de volgende keer schoenen koopt, vergeet dan niet dat je schoenen niet alleen mooi moeten zijn, maar ook lekker moeten zitten.