Het is net Prinsjesdag geweest, waarbij de volgende belangrijke vraag centraal stond: ‘Hoe gaat het met de economie en de migratiecrisis?’ Maar zoals elk jaar werd er natuurlijk ook uitgekeken naar de jurken en hoeden van koningin Maxima en de aanwezigen. Nu zijn hoeden helemaal hot en happening. Deze zomer zag je er veel voorbijkomen, maar ook in de herfst en de winter mag een hoed niet ontbreken. Wil jij graag een hoed dragen, maar weet je niet welke bij je past? Wij geven je tips over welke hoed het beste bij je past.

Een hoed kan heel praktisch zijn, maar is ook gewoon weer eens wat anders en ideaal om met een klein detail een nieuwe look te creëren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een hoed draagt die bij je past. Iedereen heeft een andere gezichtsvorm, hierdoor kun je zien welke hoed bij jou past. Haal je haar uit je gezicht en kijk naar je gezichtsvorm.

Gezichtsvorm

gezichtsvorm-hoedHartvormig: Je gezicht is hartvormig als het breedste punt ter hoogte van de zijkanten van je slapen zit. Je jukbeenderen zijn ook wat breder en je gezicht wordt smaller naar je kin toe. Jij hebt het perfecte gezicht om een hoed te dragen. Bijna alle hoeden staan jou goed. Je hoeft alleen nog maar een keuze te maken in het soort hoed dat je wilt en de kleur. Een hartvormig gezicht kan alleen het beste niet een hoed met grote flappen dragen. Daardoor word je kin nog kleiner.

Lang: De lengte van je gezicht is duidelijk langer dan de breedte van je gezicht. Je gezicht is smaller dan de meeste mensen. Zorg dat je met je hoed een horizontale lijn creëert. Een hoge hoed wordt afgeraden, want maakt je gezicht langer.

Ovaal: Je wangen zijn wat breder dan de rest van je gezicht. Je kin is smal en ook heb je een smal voorhoofd. Je hebt sterke jukbeenderen. Veel hoeden staan je goed. Een hoed met grote flappen kun je beter vermijden.

Driehoekig: Bij een driehoekig gezicht is je voorhoofd het breedste deel van je gezicht. Het onderste deel van je gezicht is smaller. Kies voor een hoed met grote flappen of een hoed met leuke details.

Vierkant: Als je een vierkant hoofd hebt is je voorhoofd ongeveer net zo breed als je kaaklijn. Waarschijnlijk is je voorhoofd wat hoger dan de rest. Probeer met een hoed je gezicht wat ronder te maken. Kies daarom voor een kleine ronde hoed. Of kies voor een asymmetrische flaphoed die je gezicht spannender maakt met andere vormen.

Rond: Je gezicht is ongeveer even breed als lang. Je hebt een ronde kin en kaaklijn. Kies voor een hoed met korte randen.

Maten van hoeden

Sommige hoeden zijn ‘one size only’, dus zijn slechts beschikbaar in een maat. Bij andere hoeden wordt gewerkt met maten, als een hoedmaat 55 aangeeft, is deze hoed geschikt voor een hoofdomtrek van 55 centimeter. Om je eigen hoedmaat op te meten pak je een meetlint en meet je je hoofd om het breedste deel op, net iets boven de hoogte van je oren.