Helaas is de tijd van blote benen bijna voorbij. Maar omdat we nog geen afscheid kunnen nemen van onze favorieten rokjes en jurkjes trekken we massaal onze panty’s weer uit de kast. Dit betekent ook dat we tegen een probleem aanlopen: ladders in de panty. Deze ladders kun je voorkomen door de tips hieronder.

Tips tegen ladders

Koop een goede panty
Let goed op welke panty je koopt. Hoe dikker de panty is, hoe minder snel je gaten en ladders krijgt. Hoe hoger het deniergetal, hoe dikker de panty is. Denier ie een meting van je panty dikte. Wil je toch een dunne panty? Kies dan toch voor een wat duurdere panty, die gaat langer mee.

De maat
Koop je panty liever een maatje groter dan je eigen maat. Als je panty precies past, moet je er waarschijnlijk harder aan trekken dan wanneer je een panty koopt die een maatje groter is. Koop de panty niet te groot want dan hangt het kruis aan het eind van de dag waarschijnlijk tussen je knieën.

In de vriezer
Een vreemde tip, maar is zeker de moeite waard, want hij verlengd de levensduur van je panty. Bewaar je panty (die je eerst een beetje vochtig hebt gemaakt) in een plastic zak in de vriezer als je ze niet draagt. Dit zorgt ervoor dat het materiaal stevig blijft waardoor ze minder snel stuk gaan als je ze weer kan gebruiken. Als je je panty uit de vriezer haalt laat je deze eerst ontdooien voordat je hem aantrekt.

Het juiste ondergoedPanty
Draag geen zijden broekje onder je panty. Een zijden broekje is prachtig maar ook erg glad, waardoor je panty sneller afzakt en je vaker loopt te trekken aan je panty. Draag het liefst ondergoed van niet al te glad materiaal onder je panty. Je kunt afzakken voorkomen door er een klein broekje (liefst naadloos) overheen te dragen.

Vijl je nagels
Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je met je nagel je nieuwe panty kapot scheurt. Controleer voordat je een panty aantrekt of je geen haakjes hebt. Als je wel haakjes hebt kun je dit het beste even eraf vijlen. Gebruik ook altijd de ‘oprol’ methode tijdens het aantrekken.

Draag dunne sokjes onder je panty
Hoe frustrerend! Aan het einde van de dag trek je je schoenen uit en steekt je grote teen dwars door je panty heen. Om dat te voorkomen kan je een paar dunne sokjes onder je panty dragen.

Spray met haarlak
Spuit een klein beetje haarlak over je panty als je hem aan hebt. Dit zorgt voor een extra laagje stevigheid en bescherming.

Voorzichtig wassen en drogen
Jouw panty heeft de dag overleeft en kan nog een dag mee. Even wassen is wel zo fris, maar ook hierdoor kun jij jouw panty kapot maken. Panty’s kun je het beste met de hand wassen of (als je liever de wasmachine gebruikt) op een fijn wasprogramma. Stop je panty in een speciaal daarvoor gemaakt waszakje om je panty te beschermen. Na het wassen kun je je panty het beste aan de lucht laten drogen. Wring je panty zo min mogelijk uit en blijf uit de buurt van de droger.