Vrouwelijk en degelijk naar kantoor

Werk jij op kantoor? Dan houd je je vast elke dag in meer of mindere mate wel bezig met wat je aantrekt. Heerst er een bepaalde dresscode, zoals de geen spijkerbroek regel die je vaak bij nettere bedrijven ziet, dan kan je al een belangrijk kledingstuk uitsluiten. Heerst er geen enkele richtlijn, dan zie je soms weleens iemand volledig uit de maat vallen met een veel te bloot strandjurkje. Of vrouwen blijven in de zomer die eeuwige veel te warme spijkerbroek maar aantrekken. Hoe ga je ’s zomers vrouwelijk maar stijlvol naar kantoor?

Business jurken en rokken

kokerjurk espritNaar kantoor kan je prima een jurk of rok aan en daar hoeft echt niet perse een panty of legging onder, vooral niet een witte driekwart legging. Wil je vrouwelijk gekleed naar je werk, maar wel smaakvol en niet als een bankmedewerker? Kijk dan eens bij Esprit. Hier vind je veel stijlvolle, vrouwelijke jurken en rokken. Ze hebben zelfs een speciale business kledinglijn. Het is de combinatie van de stof, het patroon en de kleur die het hem doet, waardoor deze jurken en rokken je absoluut klasse zullen geven.

Blote benen angst

Mogelijk leid je, zoals veel vrouwen, aan blote benen angst. Je vindt bijvoorbeeld dat je geen modellenbenen hebt of je vindt ze te wit. Aangezien een panty in de zomer echt geen pretje is draag je beter een voor jou prettige lengte, boven, op of onder de knie. De truc is om niet je melkwitte benen te laten afsteken tegen zwarte pumps, maar bijvoorbeeld voor nude pumps te kiezen. Deze passen bij elke kleur en laten je benen ook nog eens langer lijken. Uiteraard onthaar je je benen. Eventueel gebruik je een zelfbruinende crème.

Jumpsuits, pantalons en kostuumbroeken

jumpsuit espritToch liever geen blote benen of wil je daarnaast ook andere opties dan de spijkerbroek? Dan zijn er meer alternatieven dan je wellicht denkt. Uiteraard ga je niet in een korte broek naar je werk en de bermuda broek is nu ook niet het meest charmante kledingstuk. Er bestaan veel broeken van een luchtige stof, bijvoorbeeld een pantalon van lichte crêpe van polyester of linnen. Een jumpsuit in een mooie print kan ook heel chique staan! Uiteraard heb je ook de nettere (stretch) spijkerbroeken in alternatieve kleuren.

Accessoires

Rond het geheel af met de juiste accessoires. Veel opzichtige sieraden hebben niet de voorkeur op kantoor. Bij gepaste accessoires kan je denken aan sieraden en sjaals, maar ook aan een smaakvol horloge. Subtiele gouden en zilveren ringen, armbanden en kettingen kunnen altijd. Draag je een eenvoudige little black dress (ja ja, ook deze mag rustig op kantoor) dan kan één meer opzichtige ketting het juist leuk afronden. Een shopper mag in de zomer, maar een nette (nep)leren tas is natuurlijk altijd goed. Tot slot is een sjaal een goed alternatief voor een colbertje of vestje. Bij blote schouders heb je dan altijd een extra laagje dat je even over je schouders kan draperen.

Je ziet, er zijn vele mogelijkheden om stijlvol èn vrouwelijk op kantoor te verschijnen. Op naar de zomer dus!

sjaal esprit