Zomer en make-up, waar moet je aan denken en welke looks passen het beste bij dit seizoen?

Kleuren

In de zomer kan je allerlei kleuren dragen, juist nu mag het! Nude, pastel, neon-kleuren, noem het maar op. Let wel op dat je niet kiest voor bordeaux, donkerblauwe, donkergrijze of zwarte kleuren. In de zomer is het mooier en handiger om er zo naturel mogelijk uit te zien.

Lipstick

De kleuren die je het beste kan gebruiken in de zomer zijn nude of pastel-kleuren. Houd de lippen neutraal mogelijk met een glosje of een nude lipstick met een uv-filter.
nude

Oogschaduw

Bruin: Bij bruine ogen kan je veel kleuren combineren. Vaak zijn roze of gouden kleuren oogschaduw het mooiste. Maar ook bruine tinten en aardetinten oogschaduw kunnen heel goed. De oogschaduw die jouw bruine ogen uit laten komen zijn: pastel, roze en goudtinten.

Blauw/grijs: Blauwe of grijze ogen kan je op laten vallen. Dat kun je doen met aardetinten, oranje/roze tinten, goudtinten en blauwe tinten (tintje donkerder dan je eigen kleur).

Groen: Het is altijd extra mooi om door de juiste kleur oogschaduw te gebruiken, je groene ogen nog mooier uit te laten komen.  De oogschaduwkleuren die jouw groene ogen uit laten komen zijn ook pastel, roze en goudtinten.

Waarschijnlijk zal je sneller voor de tinten aarde, brons, koper of goud gaan. Het is minder opvallend en wat rustiger, want een neon kleur past bijvoorbeeld niet altijd bij elke outfit.

pastel

Gezicht egaal maken

Het is beter om bronspoeder te gebruiken in plaats van foundation. Als je foundation op doet in de zomer kan het zijn dat je huid erg gaat glimmen. Verder zou je ook highlighter kunnen gebruiken in combinatie met poeder. Als je toch liever foundation wilt gebruiken kan je het afmaken met een matte poeder. Probeer ook alleen foundation op te doen op de plekken waar het nodig is.

Op het strand

Op het strand kan je beter niet te veel make-up dragen, want dat is niet heel goed voor de huid. Je zit dan continue in de zon. Je kunt het beste waterproof mascara dragen en jouw huid insmeren met zonnebrandcrème tegen uv-stralen.

Taylor Hill