Trenchcoats, leren jasjes en spijkerjasjes, het is weer zover! Sites voor leuke jasjes en handige tips! Tijdens de lente is het zo hier en daar af en toe wat te fris om zonder jas naar buiten te gaan, maar ook in een jasje kun je er modieus uitzien. Anders dan een winterjas – die je soms 10 kilo zwaarder voelt en laat lijken – is de trenchcoat een lichtgewicht en momenteel helemaal in de mode. Trenchcoats zijn te verkrijgen in allerlei kleuren, maten, soorten en kwaliteiten.

Zomerjasjes in stijl

Ben je iemand die niet zo lang is? Dan zou ik niet zo zeer een trenchcoat aanraden. Trenchcoats kunnen je vaak korter laten lijken en als je heel smal bent vervalt je postuur onder de losheid van de jas. Je kunt eventueel ook een getailleerd model halen die wat strakker aansluit op je lichaam, alleen zijn die vaak wel wat duurder. Trenchcoats zijn namelijk in eerste instantie niet bedoelt voor de alledaagse doelgroep. Gelukkig heb je ook leren jasjes! Leren jasjes staan vrijwel iedereen. Ben je iemand die niet veel sieraden draagt maar toch de spanning opzoekt, dan kun je eventueel een leren jasje met veel ritsen en details nemen.

zomerjasjes

Denim on denim

Ben je iemand die van stoer houdt? Kies dan voor een spijkerjasje. De denim on denim look begint ook weer langzaam terug te komen. Als je naar Engelse sites surft zoek dan onder de naam: jeans jacket. Je kunt ook een spijkerjasje dragen onder je leren jas voor een gedetailleerde look. Spijkerjasjes kun je op héél veel manieren dragen. Je kunt het over een leuk jurkje dragen en wees vooral niet bang om met printen te spelen. Een spijkerjasje boven een spijkerbroek is de complete denim on denim look. Als je met een lager budget winkelt probeer dan naar winkels te kijken zoals H&M en lokale stadswinkeltjes zoals (in Nijmegen) Bleep en La Chica. Vaak hebben Chinese modewinkeltjes ook leren jasjes en spijkerjasjes voor een aanzienlijk lagere prijs!

spijkerjasje

Leren jasjes

Leren jasjes zijn de veiligste keuze. Je kunt ze in vele kleuren krijgen en je hebt faux leer en echt leer. Je kunt eventueel als je een T-shirt aantrekt een spijkerbroek aan met sportschoenen of hakken eronder en dan een leren jasje eroverheen in plaats van een blazer. Het leren jasje biedt meer weerstand en framed je lichaam. Ben je iemand die graag wisselt van jasje dan adviseer ik om in faux leer te investeren om veel verschillende kleuren aan te kunnen schaffen. Ben je iemand die van kwaliteit houdt? Investeer dan in twee echte leren jassen, daar zit je dan een aantal jaar goed mee gezien het feit dat leren jasjes niet snel kapot gaan (afhankelijk van hoe lief je voor je jas bent).

leren jasjes

Sites voor leuke zomerjasjes:

V & D
Zalando
Fashionchick