Havermout is niet alleen heel gezond, maar je kunt er zoveel verschillende dingen mee maken. Gezond eten hoeft dus helemaal niet saai te zijn en daarom hebben wij vandaag 2 verschillende gezonde recepten met havermout als hoofdingrediënt.

Havermout pancakes

Wat heb je nodig:

  • Havermout
  • Banaan
  • Kaneel
  • Ei

Wat moet je doen:

Doe de havermout in de blender en blend het totdat het een beetje een meelachtige substantie heeft. Doe de havermout in een kom en maak de blender schoon om vervolgens een banaan te blenden tot een papje. Voeg de banaan toe in de kom en vervolgens ook de kaneel naar smaak. Als laatst voeg je een ei toe in de kom en meng dan alle ingrediënten goed door elkaar. Je zal merken dat de substantie wat dikker is, maar dan maakt niet uit. Bak vervolgend  met het beslag de pannenkoeken zoals je normaal ook zo doen met gewone pannenkoeken. Als je klaar bent, kun je heerlijk genieten van je gezonde havermout pancakes. Om het extra lekker te maken, kun je nog wat vers fruit toevoegen.
havermout pannenkoek

 

Havermout-aardbeireep

Wat heb je nodig:

  • Havermout
  • Aardbei
  • Banaan (half)
  • Kaneel
  • Kokosolie
  • Suiker (optioneel)

Wat moet je doen:

Begin met het snijden van de aardbeien in kleine stukjes. Zet een pannetje op het vuur met een laagje water en doe daar de aardbeien bij. Laat dit koken en prak de aardbeien een beetje fijn als het al wat langer op het vuur staat en roer het af en toe door. Als je wilt, kun je wat suiker toevoegen, maar het hoeft niet. Doe een halve banaan in de blender en blend dit kort, zodat het nog geen echt vloeibare substantie heeft. Doe dit in een kommetje en voeg havermout en kaneel toe en kneed het een beetje door elkaar. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met een laagje kokosolie en voeg hier de banaan en havermout aan toe en roer het even goed door elkaar. Doe dit in de bakvorm en druk het aan met een lepel. Dit zal dienen als een wat stevige onderkant van de reep. Voeg na het maken van de onderkant havermout toe aan de aardbeien die ondertussen in een soort vloeibare jam veranderd zijn. Voeg genoeg havermout toe, zodat het niet meer heel erg vloeibaar is en giet dit in de bakvorm. Zet het in de oven voor ongeveer 15 minuten op 150 graden. Haal het daarna uit de koelkast en laat het even afkoelen. Doe het daarna in een bakje en laat het een nacht in de koelkast staan. Geniet daarna van een gezonde reep die perfect is als tussendoortje.

oatmeal bar