We houden allemaal van lekker eten en daar horen dips en sausjes zeker bij! Denk bijvoorbeeld aan pasta, daar wil je natuurlijk pesto bij en het liefst ook nog eens vers. Daarom hebben wij 3 heerlijke recepten voor gezonde dips en sausjes.

Notenpasta

– 150 g amandelen
– 150 g hazelnoten
– Snufje zout

Wat moet je doen:

Voor dit recept heb je een oven en een keukenmachine nodig en een potje die je met een deksel kan afsluiten. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Verdeel de amandelen en hazelnoten op een ovenplaat en strooi er wat zout overheen. Doe de ovenplaat in de oven voor ongeveer 8 á 10 minuten zodat de nootjes wat donkerder beginnen te kleuren. Als ze wat afgekoeld zijn, kun je de nootjes in de keukenmachine doen. Je zal zien dat het best een tijdje kan duren voordat de nootjes tot en pasta veranderen. Als de notenpasta helemaal vloeibaar is dan kun je het in en potje doen.

notenpasta maken

Verse pesto

– 2 knoflook
– 45 g pijnboompitten
– 10 g peterselie
– 100 ml olijfolie
– 60 g basilicum
– 50 g verse harde geitenkaas

Wat moet je doen:

Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig en een potje die afgesloten kan worden met een deksel. Begin met het raspen van de geitenkaas en voeg dit toe in de keukenmachine. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe in de keukenmachine en blend dit tot een vloeibare gladde pasta. Schep alles over in een potje en geniet van je verse pesto.

pesto recipe

Guacamole

– 4 rijpe avocado’s
– 1 teentje knoflook
– 3 takjes koriander
– 1 tomaat
– ½ rode ui
– 2 et olijfolie
– Zeezout
– Zwarte peper
– citroensap

Wat moet je doen:

Voor dit recept heb je een keukenmachine of blender nodig. Snijd de rijpe avocado’s door de helft en verwijder de pit. Schep daarna met een lepel de avocado in de keukenmachine. Snijd daarna de rode ui, teentje knoflook, koriander en tomaat klein. Voeg de ui en knoflook ook toe aan de keukenmachine en blend dit tot een gladde substantie. Doe dit in een kommetje en voeg de tomaat, koriander en wat zeezout en zwarte peper toe. Knijp als laatste een halve citroen leeg boven de guacamole en meng alles door elkaar.

guacamole zelfmaken