Het wordt weer kouder waardoor je vaker binnen zit. Misschien ga je je wel een beetje vervelen, maar er zijn natuurlijk allemaal leuke dingen te doen binnenshuis. Een leuke activiteit is om lekkere dingen te maken in de keuken. Wij hebben 3 lekkere recepten met als hoofdingrediënt appel.

Appelmoes

3 appel receptenHoe kan het ook anders dan te beginnen met een recept voor appelmoes! Simpel maar erg lekker.

Wat heb je nodig:

⦁ 6 Appels
⦁ 1 kopje water
⦁ Kaneel
⦁ suiker

Bereiding:

Begin met het schillen van alle appels en snijd ze daarna in kleine stukjes. Vergeet natuurlijk niet het klokhuis eruit te halen. Zet een pan op het vuur en voeg daar het kopje water en appelstukjes toe. Breng het zachtjes aan de kook en roer het regelmatig even door. Voeg de suiker en kaneel naar eigen smaak toe. Laat het op laag vuur doorkoken totdat het een moes wordt. Je kan er natuurlijk voor kiezen om het daarna af te laten koelen, maar het is extra lekker als het nog een beetje warm is.

Appelflappen

Leuk om samen met je vriendinnen te bakken!

Wat heb je nodig:3 appel recepten

⦁ bladerdeeg
⦁ appels
⦁ suiker
⦁ kaneel
⦁ eitje
⦁ rozijnen (optioneel)

Bereiding:

Begin met je oven voorverwarmen op ongeveer 200 graden. Laat het bladerdeeg alvast ontdooien terwijl je de appels schilt en het klokhuis eruit haalt. Snijd de appels in kleine stukjes en doe het in een kom. Voeg bij de appels de suiker en kaneel toe naar smaak, mocht je rozijnen lekker vinden dan kun je die er ook bijvoegen. Als je klaar bent met de appels en het bladerdeeg is ontdooid begin dan met het vullen van de appelflappen. Klop een eitje en smeer met een kwast de bovenkant van de appelflappen voor een mooie glans, strooi er als je wilt nog wat suiker overheen. Zet de appelflappen dan voor ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Laat ze een beetje afkoelen en smullen maar.

Karamel appeltje op een stokje

3 appel recepten - caramel appleEen lekker recept voor de feestdagen!

Wat heb je nodig:

⦁ 6 Appels
⦁ 6 stokjes
⦁ 400g toffees
⦁ 2 eetlepels water

Bereiding:

Was de appels goed voor je begint want je gaat de schil er niet afhalen. Steek de stokjes na het wassen van de appel in de appel. Zet daarna een klein pannetje op het vuur en doe de toffee snoepjes erin en voeg ook het water toe. zorg dat het een laag vuur is en blijf goed roeren totdat alles helemaal gesmolten is en er een karamelsaus ontstaat. Dip de appels dan voorzichtig in de karamel. Zet alle appels op een blad en zet het in de koelkast totdat je heerlijk van je karamelappels gaat genieten.

Welk recept lijkt jou het lekkerste?