Wie zegt dat gezond eten niet lekker is, heeft het echt helemaal fout! Lekker en gezond gaan tegenwoordig hand in hand! Om dit te bewijzen hebben we 3 lekkere recepten die ook nog eens gezond en makkelijk te bereiden zijn.

Couscoussalade

– 100 gram couscous
– 1 teentje knoflook
– 2 eieren
– Halve komkommer
– Halve avocado
– ¼ IJsbergsla
– 1 tomaat
– Zout en peper
– muntblaadjes

Wat moet je doen:

Bereid de couscous volgens de verpakking en laat het afkoelen in een kom. Zet terwijl je de couscous klaarmaakt een pannetje op het vuur met water erin. Voeg aan het kokende water de 2 eieren toe en laat ze 10 minuten koken. Als de eieren klaar zijn pel ze dan en laat ze afkoelen. Snijd de komkommer, ijsbergsla, avocado en tomaat in kleine stukjes en doe deze in een grote kom. Voeg de afgekoelde couscous toe aan de kom en snijd eieren klein en voeg deze ook toe. Als laatste voeg je een teentje knoflook toe die je in de knoflookperser klein maakt en wat peper en zout. Meng dit alles goed door elkaar. Om de salade wat frisser te maken, kun je een paar muntblaadjes klein snijden en door de salade doen.

couscous salad

Zoute popcorn

– ½ eetlepel kokosolie
– Zeezout
– Handvol bio pofmais

Wat moet je doen:

Voor dit recept heb je een hoge pan nodig met deksel. Zet de pan op het vuur en voeg de kokosolie toe in de pan. Als dit gesmolten is voeg je een handvol pofmais toe aan de pan en wacht tot alle maiskorrels zijn gepoft. Om te voorkomen dat het aanbrandt, kun je de pan soms even schudden. Doe de popcorn in een bak en strooi wat zeezout over je zelfgemaakte popcorn heen.

popcorn

Zoete aardappelfrietjes

– 2 grote zoete aardappels
– 4 eetlepels kokosolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zeezout

Wat moet je doen:

Een gezondere versie van frietjes is natuurlijk iets waar we allemaal op zitten te wachten! Voor dit recept heb je een pannetje nodig. Begin met het snijden van de zoete aardappels, je kan ervoor kiezen om ze met schil te maken of zonder. Snijd ze in dunne langwerpige reepjes. Zet een klein tot middelmatig pannetje op het vuur en voeg 4 eetlepels kokosolie toe. Als de kokosolie heet is, kun je ongeveer 5 zoete aardappelfrietjes per keer toevoegen. Wacht tot ze wat knapperig worden en schep ze uit de kokosolie. Leg ze even op een keukenpapiertje, zodat de overige olie daarop valt. Als je klaar bent, kun je ze allemaal in een schaaltje doen en de paprikapoeder en zeezout eroverheen strooien.

sweet potato fries