Hutspot en pompoensoep moeten nu toch echt plaats maken, want summer is coming! Met de zomer in het vooruitzicht kunnen we allemaal wel een paar lekkere recepten gebruiken voor een gezonde salade. Salades zijn een perfecte lunch voor de zomer en zeker omdat er zoveel verschillende variaties zijn! Daarom hebben wij 3 van ons favorites op een rijtje gezet.

Groene salade

Wat heb je nodig:

  • IJsbergsla
  • Kiemen
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Koriander
  • Basilicum
  • Munt
  • 2 eieren
  • Kipstukjes
  • Dressing naar keuze

groene salade

Wat moet je doen:

Begin met het opzetten van water voor de eieren. Zo gauw het water kookt, kun je de eieren koken voor 8 minuten zodat ze hard worden. Vaak zijn kipstukjes nog redelijk groot, snijd ze dus indien nodig in kleinere stukjes. Bak ze in de pan en kruid ze met peper en zout. Snijd daarna de ijsbergsla, komkommer en tomaat in kleine stukjes en doe deze in een kom. Snijd daarna de koriander, basilicum en munt in kleine stukjes en voeg die toe. Als de eieren klaar zijn, kun je ze pellen en in kleine stukjes snijden en dan samen met de kip toevoegen aan je salade. Om de salade af te maken kun je een dressing naar keuze toevoegen.

brie salade

Aardbei-briesalade

Wat heb je nodig:

  • Aardbei
  • Zak gemende sla
  • Brie
  • Honing
  • Olijfolie
  • Cashewnoten

 

Wat moet je doen:

Snij de gemende sla klein en doe deze in een kom. Snijd het kroontje van de aardbeien af en snijd deze daarna in 4 stukjes. Snijd daarna de brie in dunne reepjes en daarna in kleine stukjes. Voeg de aardbeien, brie en cashewnoten toe aan de salade. Voor dressing meng je een beetje olijfolie samen met honing. Schenk de zelfgemaakte dressing over de salade en je bent klaar om te genieten van je salade.

 

Geitenkaassalade

Wat heb je nodig:

  • Geitenkaas (kleine stukjes)
  • Appel
  • Rucola
  • Peterselie
  • Koriander
  • Rode ui
  • Balsamico-azijn
  • Walnoten

 

Wat moet je doen:

Snijd de ui in kleine stukjes en de appel in kleine partjes. Voeg deze samen met de rucola en geitenkaas toe aan een kom. Snijd de koriander en peterselie klein en voeg deze ook toe aan de salade. Strooi een paar walnoten over de salade en giet uiteindelijk de balsamico-azijn over de salade.