Wie houdt er niet van heerlijk eten dat ook nog eens snel klaar is? Niemand natuurlijk! En daarom hebben wij vier heerlijke recepten voor een mug cake. Een mug cake is een cakeje in een grote kop die je niet in de oven hoeft te zetten, maar enkel in de magnetron. Misschien leuk om te maken voor de feestdagen! Wij hebben vier lekkere recepten op een rijtje gezet.

Red velvet mug cake

Wat heb je nodig:

  • Mug cake recepten4 eetlepels bloem
  • 4,5 eetlepel suiker
  • 1/8 theelepel bakpoeder
  • 1,5 eetlepel  cacaopoeder
  • snufje kaneel
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels karnemelk
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel rode levensmiddelenkleurstof

Wat moet je doen:

Begin met het mengen van alle natte ingrediënten in je grote mok waar jij graag je cakeje in wilt hebben. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe. Als je alles goed hebt gemixt zet het dan voor 50 seconden in de magnetron op 1100 W.  Je kunt het beter eerst iets te kort doen dan te lang, want anders wordt je cakeje te droog.

Pindakaas mug cake

Wat heb je nodig:

  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel melk

Wat moet je doen:

Meng eerst weer de droge ingrediënten in je grote mok en voeg daarna de natte ingrediënten toe. Roer het even goed door en zet het dan in de magnetron voor 2 minuten op 1100 W. Mocht je twijfelen of het wel klaar is dan kun je altijd een saté prikker in je cakeje stoppen. Zit er nog een beetje beslag aan vast, dan kun je het altijd langer erin doen.

Brownie mug cake

Wat heb je nodig:

  • Mug cake recepten1 eetlepel bloem
  • 4 eetlepel cacao poeder
  • 3 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel vanille extract

Wat moet je doen:

Om een heerlijke brownie te maken begin je met het mengen van de droge ingrediënten en daarna voeg je pas de natte ingrediënten toe. Zet de mok voor ongeveer 1,5 minuten in de magnetron op 1100 W. Haal je mok uit de magnetron en smakelijk eten.

Vanille mug cake

Wat heb je nodig:

  • 6 eetlepel zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepel suiker
  • 6 eetlepel melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepel olie

Wat moet je doen:

Voeg net als bij de andere recepten eerst de droge ingrediënten toe en daarna pas de natte. Doe de mok voor 2 minuten in de magnetron op 1100 W. Check zo nodig met een saté prikker of de cake al klaar is na deze 2 minuten. Het makkelijkste is om het cakeje gewoon met een vork uit de mok te eten.

Welk recept lijkt jou het lekkerst?