Het weer: Volop zonneschijn en hoge temperaturen. Heerlijk om te merken dat de zomer weer gaat beginnen. De terrassen en parken zijn dagelijks gevuld met mensen die van het weer genieten. Met het warme weer is het heel belangrijk dat je genoeg water drinkt maar veel mensen dit vergeten. Daarom wij hebben 5 recepten voor fruitwater om het iets makkelijker te maken om genoeg water te drinken want het is niet alleen lekkerder, gezond maar het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Je kunt kiezen voor stil water of bruisend water. Als je voor bruisend water kiest zou ik het van te voren koud leggen want als je daar ijsblokjes bij doet dan blijven er minder bubbels over. Als je voor gewoon water gaat dan kan je er gerust ijsblokjes bij doen om het lekker koel te houden. Kies een grote kan uit waar je veel in kan doen zodat je langer met je water kan doen. Het lekkerste is als alle ingrediënten helemaal vers zijn

1. Munt en citroen

Dit is de meest standaard maar een hele lekkere combinatie. Ben je meer van de wat frisse smaken dan is deze perfect. Je kan er voor kiezenfruitwater recept om er een takje munt bij te doen of de blaadjes er los in te doen. Snijd een citroen in dunne schijfjes en voeg die samen met de munt toe aan het water en laat het even trekken en je frisse fruitwater is klaar.

2. Ananas en sinaasappel

Wil je voor een iets zoetere combinatie gaan dan is deze precies goed. Snijd de sinaasappel in schijfjes en snijd de ananas in blokjes. Voeg beide ingrediënten toe en laat het even intrekken. Wil je het iets frisser maken dan kun je altijd nog wat muntblaadjes bijvoegen.

3. Komkommer, munt en limoen

Deze drie ingrediënten zijn echt de ultieme combinatie als je een verfrissend drankje nodig hebt. Snijd de komkommer en limoen in dunne schijfjes en voeg die beide toe aan het water. Om het helemaal af te maken voeg je de munt toe en je fruitwater is klaar om geserveerd te worden.

4. watermeloen en blauwe bes

fruitwater recept

Deze twee samen zijn een zoete maar toch frisse combinatie. Snijd de watermeloen in partjes en vergeet de schil er niet af te snijden. Je zou de blauwe bessen gewoon in het water kunnen doen maar dan hebben ze vrij weinig smaak dus je kunt je ze het beste een keer door snijden en dan toevoegen.

5. Aardbei, kiwi en framboos

Deze combinatie is waarschijnlijk de zoetste van allemaal. Snijd de aardbei, kiwi en framboos in stukjes en voeg ze aan het water toe. Wil je toch een fris smaakje aan je water dan is munt bij deze ook een goede combinatie.

 

Welke combinatie lijkt jou het lekkerst?