Mascara, lippenbalsem of handcrème, bijna alle meiden gebruiken dit wel en zeggen dat ze ‘verslaafd’ zijn aan een beautyproduct. Maar wist je dat je ook echt verslaafd kan zijn aan lippenbalsem? Zo zijn er nog andere beautyproducten waaraan je verslaafd kan raken. Je leest ze hieronder.

Lippenbalsem

Als je opstaat, doe je eerst nog even snel een beetje lippenbalsem op. En na het eten, en voor je naar buiten gaat, en op school/werk, en als je thuis komt, en voordat je naar bed gaat. Het liefst smeren we lippenbalsem de hele dag door. Je kunt dus wel zeggen dat je verslaafd bent aan lippenbalsem. Maar wist je dat deze verslaving niet alleen een mentale verslaving is? Lippenbalsem bevat in een aantal zeldzame gevallen een stofje dat je lippen sneller laat uitdrogen, waardoor je moet blijven smeren. Pas vooral op met lippenbalsem met kampher, menthol en pepermunt.

Mondwater

Dacht je goed bezig te zijn door mondwater te gebruiken, blijkt in sommige gevallen dat mondwater verslavend kan zijn. In dit geval gaat het om mondwater dat alcohol bevat. Het is natuurlijk de bedoeling dat mondwater je mond reinigt, maar mondwater reinigt iets te goed. Mondwater haalt de slijmlaag uit je mond weg (beschermingslaag van je gebit), waardoor bacteriën zich makkelijker tussen je tandvlees nestelen. Dit zorgt ervoor dat je juist uit je mond gaat stinken, waardoor jij weer mondwater pakt.

Gezichtscrème

Je huid wordt lui als je dagelijks gezichtscrème gebruik. In plaats van zelf stoffen aan te maken die je huid soepel houden (zoals water, lipide en proteïne), denkt je huid dat jij die er wel op smeert. En dat zorgt er dan weer voor dat jij het er weer op gaat smeren. Dus als je een keer gezichtscrème gebruikt, kan je het blijven gebruiken.

Shampoo

Raar, maar waar. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller je haar vet wordt. Veel shampoos zijn zo agressief dat ze alle natuurlijke oliën van je hoofdhuid verwijderen. En die natuurlijke oliën heb je nodig om je huid en haar glad en soepel te houden. Als je veel olie weghaalt, reageert je haar door meer olie aan te maken. Het resultaat is vet haar en omdat je vet haar hebt ga je je haar weer wassen. Om dit te doorbreken moet je proberen om je volgende schampoo beurt uit te stellen. Slechts 2 keer per week je haar wassen is genoeg.

Anti-puistjes reiniging

Heb jij last van puistjes en gebruik je daar een anti-puistjes reiniging voor? Kijk dan snel of het geen benzoylperoxide bevat. Als je dit te lang gebruikt, kan het zijn dat je huid eraan gaat wennen. Zodra je dan sopt met smeren, zit je ineens weer vol met puistjes. Dan ga je maar weer beginnen met smeren, omdat je van die puistjes af wilt. Dit moet je proberen te voorkomen.