Gezelligheid en lekker eten in het bijzijn van de mensen die we liefhebben, dat klinkt goed! De feestdagen zijn ook zeker gezellig, maar vaak minder goed voor onze lijn. Veel eten vergezeld van de nodige glaasjes alcohol, veel zitten, weinig beweging en buitenlucht doen onze lijn en huid weinig goed.

Het is natuurlijk ook de bedoeling dat je vooral geniet van de lekkernijen tijdens de feestdagen en niet calorieën zit te tellen. Eten werkt echter snel verslavend. Vooral omdat we vaak extra vrije dagen hebben rondom de feestdagen is het verleidelijk op dezelfde voet verder te gaan met de restjes die nog over zijn. Het beste trek je dan ook een streep onder je tijdelijk afwijkende patroon zodra de feestdagen zijn afgelopen, laten we zeggen: na oudejaarsdag, de dag waarop je nog loom bent en nog niet helemaal uit de feeststemming. Schep weer gewoon één keer op en laat alle aanvullende (slechte) etenswaren voorlopig weer even achterwege.

Tips afvallen

Ga alsjeblieft geen crash dieet volgen. Beter is om de volgende tips op te volgen:

Water Drink veel water. Dit heeft een reinigende werking voor je lichaam.
Beweeg Dit kan met sporten, maar ook dagelijkse beweging doet deugd, denk aan traplopen, wandelen of de auto eens laten staan en de fiets pakken.
Geen snacks Schrap even helemaal ongezonde snacks, zoals chips, cake, koekjes en snoep, of in ieder geval doordeweeks.
Groente & fruit Eet veel verse groenten en vers fruit. Niet alleen bij de avondmaaltijd is groente een goed idee, ook bij de lunch kan je bijvoorbeeld rauwkost eten. Begin dan ook met de rauwkost, dit zorgt er namelijk voor dat je eerder een vol gevoel krijgt en daarbij heeft het ook een reinigende werking.
Geen alcohol Minder of stop even helemaal met alcohol, vooral dranken met een hoog alcoholpercentage. Alcohol bevat namelijk veel calorieën.
Groene thee Groene thee heeft een reinigende werking voor je lichaam.
Scrub Scrubben stimuleert de bloedcirculatie, verwijdert dode huidcellen en laat je huid weer glanzen. Verwen je huid na het scrubben met een vochtinbrengende crème.

Heb je ook last van wallen of kringen onder je ogen? Wallen kan je wat laten slinken met een ijsblokje dat je in een zakdoek wikkelt en op je gezwollen oogleden legt. Donkere kringen kan je camoufleren met een goede concealer in een teint die net iets lichter is dan je eigen huidskleur.

Je zult zien dat met inachtneming van al deze tips die paar extra kilo’s er binnen de kortste keren weer af zijn! En niet te vergeten: je zult je weer net iets fitter voelen.

vers fruit en groenten