Dure smeerseltjes waar je met gemak tientallen euro’s voor neerlegt. Maar waarom duur doen als het ook goedkoop kan? Hier kun je lezen hoe je met spulletjes die je bijna altijd in huis hebt beauty producten kunt namaken.

Lipscrub

Eerder deze week heb je al kunnen lezen over de do’s and don’ts op het gebied van scrubben. Voor de lippen kun je vaak een lipscrub kopen, maar deze is ook heel gemakkelijk zelf thuis te maken. Het enige wat je nodig hebt is een eetlepel honing, een klein beetje olijfolie en een halve eetlepel suiker. Dit mix je door elkaar en je hebt je eigen lipscrub! Naast dat het bijvoorbeeld de velletjes van je lippen afhaalt is het gelijk ook heel verzorgend.

Lange nagels

Scheuren je nagels ook al zo snel of kun je ze te gemakkelijk buigen omdat ze zo broos zijn? Probeer eens om een teentje knoflook in te wrijven op je nagels. Herhaal dit meerdere malen en als het goed is merk je dat je nagels steeds steviger worden.

Mee-eters verwijderen

Iedereen heeft er wel eens last van: vieze mee-etertjes. Om deze nou gemakkelijk te verwijderen zonder allemaal gekke capriolen uit te halen heb je alleen een beetje water nodig. Dit water ga je koken, je doet het in een kom en wanneer het een beetje afgekoeld is ga je met een handdoek over je hoofd er overheen hangen. Zo ga je je gezicht stomen voor ongeveer 15 minuten en kun je daarna alle mee-eters makkelijk verwijderen met 2 wattenstaafjes.

Wallen

Heb je een flink avondje doorgehaald en zie je er nu uit als een zombie? Een kopje thee kan geen kwaad. Maar wat we hier voor nodig hebben is niet de thee zelf maar de theezakjes. Deze leg je op je wallen, waardoor ze zullen verdwijnen.

theezakjes op wallen