Eens in de zoveel tijd ontstaat er weer een nieuwe foodtrend. De acia bowl dook opeens op en blijkt super gezond en lekker te zijn, maar wat is het nou eigenlijk? In dit artikel leggen wij alles uit over acia bowls.

Acia bes

De acia bes komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en om precies te zijn uit Suriname, Brazilië en Peru. Het groeit aan een Aciapalm. De besjes zijn ongeveer 2,5 cm in doorsnee en donkerpaars gekleurd. De reden dat ze zo gezond zijn, is omdat ze vol zitten met antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijk voor een goede stofwisseling. De bes heeft een bijzondere smaak die je het best kan beschrijven als een combinatie van bosbes, noten en chocolade.

Waar te koop

Omdat acia de laatste tijd zo populair is geworden, kun je op het steeds meer plekken vinden. Zo is het zelfs al gewoon bij Jumbo en Kruidvat te koop. Het wordt online ook veel verkocht, dus zoek even rond want de prijzen kunnen nog wel eens veel verschillen.

Fotogeniek

Het oog wil natuurlijk ook wat en daar voldoet deze bes zeker aan. Alle foto’s die van acia bowls langskomen op Instagram zijn altijd prachtig. De donkerpaarse kleur van de acia bowl gaat heel mooi samen met allemaal soorten fruit en granola. Voor wat inspiratie delen we onze favoriete foto’s van deze foodtrend.

Een foto die door ellafloats is geplaatst op

 

Acia bowl recept

Wat heb je nodig:

– 2 eetlepels acia poeder
– 2 bevroren bananen
– 1 handjes bevroren bessen naar keuze
– 25ml (kokos) water
– Toppings naar keuze (granola, aardbei, blauwe bessen, kokosflakes, noten ect.)

Wat moet je doen:

Doe de 2 bevroren bananen in de blender samen met de bessen, water en voeg dan 2 eetlepels acia poeder bij. Blend dit goed door en doe het in een kom. Voeg de door jou gekozen toppings toe en leg ze voor een Snapchat- of Insta-waardige foto mooi neer en daarna… Enjoy!