Champagne hoort er natuurlijk bij bij oud en nieuw, maar eigenlijk is dat wel een beetje saai en standaard. Natuurlijk kan champagne niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Maar om de hele avond champagne te drinken.. Daarom hebben we een paar lekkere recepten voor de lekkerste drankjes voor oud & nieuw.

Champagne bowl (6 personen)champagne

Nodig:

  • 1citroen
  • 1 theelepel suiker
  • 500 gram frambozen
  • 2 perziken
  • 4 eetlepels cognac
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 2 flessen champagne
  • 1 fles mineraalwater (met koolzuur)

Snij de gewassen citroen in plakjes en leg ze op de bodem van de bowlschaal, strooi de suiker, frambozen en in partjes gesneden perziken erover. Druppel de cognac en de Grand Marnier erover en laat de schaal afgedekt 10 minuten staan. Giet de koude champagne en mineraalwater erover. Ook lekker met vanille-ijs in een sorbet glas. Heerlijk!

 

 

Bellini-2

Bellini

Nodig:

  • Champagne of prosecco
  • Perziken uit blik

Pureer de perziken met een vork of in de blender. Schep hier een paar eetlepels van in een champagne glas. Gebruik ongeveer 1 perzik per glas. Giet er champagne bij en roer het door elkaar. Proost!

frambozenprosecco

 

Frambozen prosecco

Nodig:

  • Frambozensiroop
  • Verse frambozen
  • Champagne of prosecco

Het enigste wat je moet doen is een laagje frambozensiroop in een champagne glas doen en hierbij champagne of prosecco toevoegen. Voor de versiering kan je nog een paar verse frambozen toevoegen. Het is lekker en ziet er heel mooi uit.

 

Glühweinwine-in-black_gluehwein-rezept

Nodig:

  • 1 Sinaasappel
  • 1 fles volle rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kruidnagel
  • 2 eetlepels suiker

Boen de sinaasappel schoon en snij hem in plakken. Giet de wijn in een pan en voeg de plakken sinaasappel, kaneel, kruidnagel en suiker toe. Verwarm het wijn mengsel ongeveer 30 minuten op een laag vuurtje. De glühwein mag niet koken, dan vervliegt de alcohol. Schenk het gelijk in een paar glazen en proost!

 

Kinderchampagnekinderchampagne

Nodig:

  • Kristalsuiker
  • Rode kleurstof
  • 7-Up
  • Rietjes
  • Aalbessen

Maak een suikerrand op de champagneglazen. Dit gaat het beste door de kleurstof een beetje te verdunnen, daar het glas in te dopen en vervolgens in de witte suiker te dopen. Let er op dat de suikerrand beter plakt op glas dan op plastic. Giet hier de met rode kleurstof aangelengde 7-Up in en versier het glas met een rietje en een trosje aalbessen.