Heb je ook wel eens zin om een heerlijke snack voor jezelf te bereiden? Of  met je vriendinnen op een meiden avondje? Dan hebben wij een leuke idee: een eigen chocolade reep maken met alle dingen erin die je lekker vind.  De chocolade reep kan niet alleen heel lekker zijn maar ook nog eens leuk en makkelijk  om te maken. Lees verder om erachter te komen hoe je deze reep moet maken.

Wat heb je nodig voor de DIY?

DIY chocolade reep zelf makenOm te beginnen heb je gewone chocolade repen nodig. Je kan natuurlijk zelf kiezen of je bijvoorbeeld voor witte, melk of pure chocolade gaat. Daarnaast heb je een pannetje nodig om de chocolade in te smelten  en een bakvorm waar je uiteindelijk je chocolade in kan doen. Naast chocolade heb je natuurlijk ook nog verschillende dingen nodig om je in reep te doen. Je kan ervoor kiezen om er één ingrediënten bij toe te voegen of ga helemaal los en combineer bijvoorbeeld 5 verschillende ingrediënten. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor: gedroogd fruit zoals aardbeien, M&M’s, pinda’s, marshmallows, noten of karamel stukjes.

Bereiding van je DIY

DIY chocolade reep zelf makenBegin door alle verschillende dingen die je in je chocolade reep wilt doen klein te snijden en als je wilt daarna door elkaar te mixen. Smelt daarna je chocolade in het pannetje tot het helemaal vloeibaar is. Giet de gesmolten chocolade in de vorm en strooi dan alle dingen die je wilt toevoegen erover heen en laat het afkoelen in de koelkast. Nadat je reep helemaal is afgekoeld heb je nog maar één taak, en dat is genieten van je eigen DIY chocolade reep.