Over een paar weken is Sinterklaas alweer in het land. Om alvast in de sfeer te komen hebben wij een lekker pepernoten recept voor je klaarliggen.

De donkere avonden zijn een perfect moment om wat extra ”quality time” door te brengen met het gezin. En wat is er nou leuker dan nieuwe recepten uitproberen en natuurlijk opeten! Om in het feestdagen thema te blijven daarom ook een klassieker die het altijd goed doet bij jong en oud: pepernoten!

Wat heb je nodig voor pepernoten?

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram (donker) bruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter of margarine
  • 6 el melk (50 ml)
  • 4 tl speculaaskruiden
  • snufje zout

Zo maak je zelf pepernoten

zelf pepernoten bakkenVerwarm de oven voor op circa 170 graden.
Meng het bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout. Je krijgt nu een korrelig en droog mengsel.
Voeg nu de boter en de melk toe bij de droge ingrediënten. (Je kan de boter eventueel ook in een aparte kom mixen tot een glad mengsel.)
Kneed er een samenhangend deeg van. Dit kan met je handen, maar ook met een keukenmachine.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak balletjes ter grootte van een knikker en verdeel deze over de bakplaat.
Wacht nu circa 25 minuten tot de pepernoten een mooie bruine gloed hebben en dan… smullen maar!

Ben jij ook van plan om de pepernoten te gaan maken? Vergeet dan niet om een foto met ons te delen op Twitter of Facebook. Opsturen mag ook, naar: info@beauty-en-gezondheid.nl